Η Ιαπωνία μπαίνει στο ενεργειακό παιχνίδι της Κύπρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://youtu.be/SeIj0bmnKRw
Να συμμετάσχει στις πανάκριβες ενεργειακές υποδομές που κυοφορούνται στην Κυπριακή Δημοκρατία αποφάσισε η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία Παγκοσμίως.

Η Ιαπωνία, όπως ενημερώθηκε το Σίγμα διαμήνυσε και επίσημα ότι θα εγκαθιδρύσει πρεσβεία στην Κύπρο, με το ενδιαφέρον της να εστιάζεται στις υποδομές που θα χρειαστούν για το φυσικό αέριο, ενόψει και των αλλεπάλληλων γεωτρήσεων που θα γίνουν το 2018.
Πρόκειται κυριολεκτικά για μια χώρα κολοσσό με αστείρευτες πηγές χρήματος που μπορεί να οδηγήσει σε εισροή τεράστιων κεφαλαίων σε επενδύσεις.
Σημαντικότατη εξέλιξη είναι και η επίσκεψη Αναστασιάδη στη Σαουδική Αραβία, ενώ όπως την χαρακτήρισε στενός συνεργάτης του Προέδρου, ίσως η πιο κρίσιμη επίσκεψη του Νίκου Αναστασιάδη σε όλη την πενταετία της διακυβέρνησης του.
Το ταξίδι στο Ριάντ έχει κρίσιμο πολιτικό περιεχόμενο γιατί η Σαουδική Αραβία, συνεπικουρόντας τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν θέλει σε καμία περίπτωση να αφήσει την ηγεμονία του ισλαμικού κόσμου στην Τουρκία.
Η δε συνοδεία του Προέδρου από τον Υπουργό Άμυνας προμηνύει σημαντικές εξελίξεις, μας λέχθηκε χαρακτηριστικά σε τομείς πολιτικού ενδιαφέροντος για τη Λευκωσία.
Όπως δε πληροφορούμαστε τα τριμερή σχήματα με τις περιφερειακές δυνάμεις, αναμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα των επαφών στη Σαουδική Αραβία που δυνητικά μπορεί να ενδυναμώσει τις συνεργασίες, ενώ έχει και τεράστια επιρροή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αν και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λεχθεί ότι η Τουρκία οδηγείται στην απομόνωση, εντούτοις διπλωματικές πηγές του Προεδρικού υποδείκνυαν πως η τοποθέτηση των ισλαμικών δυνάμεων της Ανατολικής Μεσογείου και της περιοχής του Κόλπου, όπως και οι όχι και τόσο καλές σχέσεις με το Ισραήλ, δημιουργούν ένα άξονα συμφερόντων τον οποίο με σκληρή διπλωματία και συνεχή δουλειά, μπορεί να αξιοποιήσει και η Λευκωσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ