Πετρόπουλος: Οι προτάσεις του Κ. Μητσοτάκη στην ασφάλιση σημαίνουν 2,5 δισ. έλλειμμα και περικοπή των συντάξεων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DFDC0519-2B17-496B-9F90-DDC0AC17DCF3Ο Τάσος Πετρόπουλος υφυπουργός Εργασίας, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, την Φωνή Της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ.

Ο υφυπουργός εργασίας υπεραμύνθηκε της πολιτικής της Κυβέρνησης και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση η οποία την «ώρα που εμείς βγάζαμε τη χώρα από τα μνημόνια και διορθώναμε τα προβλήματα μας κατηγορούσε ότι λέγαμε ψέματα ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις».
Για τις μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών σε αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες που νομοθετήθηκε χθες ο κ. Πετρόπουλος επεσήμανε ότι υπάρχει μια σημαντική οικονομική ελάφρυνση που αφορά πάνω από το 80% των επαγγελματιών σε σχέση με το παλιό σύστημα που «το ΚΙΝ.ΑΛ. υπόσχεται να επαναφέρει και το οποίο έβαλε θηλιά στο λαιμό των ελεύθερων επαγγελματιών και εκτόξευσε τις οφειλές» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι στην μετά ΕΦΚΑ περίοδο «δεν έχουν προκύψει οφειλέτες». Ειδική αναφορά έγινε στους αγρότες οι οποίοι «θα έχουν μια αυξημένη προστασία από το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης» και δεν θα είναι «τα παραπεταμένα παιδιά της κοινωνίας».
Ο υφυπουργός επιβεβαίωσε ότι 620 χιλιάδες συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις 90-96 ευρώ το μήνα κατά μέσο όρο με βάση τον νόμο του «ΕΦΚΑ τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ» που παράγει όπως είπε «δικαιότερες συντάξεις» .
Ο κ. Πετρόπουλος απάντησε με καυστικό τρόπο στις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη για περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 15% «αυτό σημαίνει έλλειμμα 2,5 δισ. στην κύρια ασφάλιση και περικοπές στις συντάξεις από την πρώτη μέρα» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «ο Κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι όλοι έχουν την δική του οικονομική ευμάρεια και θα τρέξουν να καλύψουν τα κενά, που ο ίδιος θα δημιουργήσει, με ακριβά ιδιωτικά ασφαλιστήρια».
Τέλος ο κ. Πετρόπουλος εξήγησε ότι όσον αφορά την επιστροφή των δώρων και των επιδομάτων στους συνταξιούχους η Κυβέρνηση «περιμένει την απόφαση του ΣΤΕ» και ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχει «διακριτική μεταχείριση» δηλαδή να έχουν δικαίωμα «όσοι έχουν κάνει αίτηση και οι υπόλοιποι να μην έχουν δικαίωμα. Είμαστε πολύ ειλικρινείς , αντιμετωπίζουμε τους πολίτες με τον ίδιο τρόπο, δεν έχουμε κανένα λόγο να απολογούμαστε για τις συνέπειες μιας καταστροφικής πολιτικής που οι προηγούμενες κυβερνήσεις έφεραν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ