Προκόπης Παυλόπουλος από Πάτρα: "Αγαστή συμπόρευση Εκκλησίας, Πολιτείας και Λαού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες για τον ρόλο της Εκκλησίας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την ομιλία του στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, κλείνοντας τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Ανδρέα.
 

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην «αγαστή συμπόρευση Εκκλησίας, Πολιτείας και Λαού» και τόνισε πως οφείλουμε να αναγνωρίζουμε ανεξαρτήτως από την πίστη του καθενός, τον ρόλο της Εκκλησίας και στα χρόνια της κρίσης.
https://youtu.be/lVBVZ7gdt6E
 
Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε: «Από εδώ την Πάτρα όπου έζησε και μαρτύρησε ο Αγιος Ανδρέας αναβλύζει πάντα επίκαιρο το κήρυγμά του. Ο βίος και το μαρτύριό του αποτελεί πηγή διαχρονικών διδαγμάτων, ιδίως στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς. Διδαγμάτων τα οποία απευθύνουν και προς τον κλήρον και προς τον λαό, αλλά και προς την πολιτεία.
Και οφείλω να ομολογήσω ότι η ορθόδοξη χριστιανοσύνη και ιδίως η εκκλησία μας μένει πιστή πιστή και στο κήρυγμα και στα διδάγματα των Αποστόλων.

https://youtu.be/IiYzKWxoLBE
Και οφείλω να καταθέσω εδώ και τούτον και έχει μεγαλύτερη σημασία όταν εκπορεύεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι όλοι οφείλουμε να αναγνωρίζουμε το τί θετικά έχει συνεισφέρει για το λαό και το έθνος μας η αγαστή συμπόρευση Εκκλησίας, Πολιτείας και Λαού, όλα αυτά τα χρόνια.
https://youtu.be/d3VwyyXjqG0
 
Αυτή η συμπόρευση και η κοινή δημιουργία σε κρίσιμες στιγμές και ιδίως στους χαλεπούς καιρούς αποτυπώνεται από τότε που υπήρξαν».
Και συνέχισε, ανεξαρτήτως από την πίστη του καθενός, είπε, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τον ρόλο της Εκκλησίας και στα χρόνια της κρίσης.
«Αυτήν την παρακαταθήκη οφείλουμε να την τηρήσουμε και να τη διατηρήσουμε», ανέφερε και τόνισε πως η συμβολή της Εκκλησίας στο κοινωνικό κράτος είναι ανεκτίμητη όπως επίσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην αρχή ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος του προσέφερε ένα αναμνηστικό δώρο, έναν πίνακα.
Πηγη: gnomip.gr
 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ