Εικόνες σοκ με τα νεκρά δελφίνια. Πιθανώς τα «θέρισαν» οι τουρκικές φρεγάτες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Εικόνες που προκαλούν θλίψη έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», στις οποίες απαθανατίζονται νεκρά δελφίνια που ξεβράστηκαν στις ακτές των νησιών του Βόρειου Αιγαίου.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες εντοπίστηκαν 15 νεκρά δελφίνια.Τα επτά από αυτά βρέθηκαν στις βόρειες ακτές της Σάμου, έχοντας παρασυρθεί από τους βορειοδυτικούς ανέμους, από περιοχές του κεντρικού και του βορειοανατολικού Αιγαίου. Ερωτηματικά προκαλούν πως τα δελφίνια δεν φέρουν ενδείξεις ηθελημένης θανάτωσης ούτε και σοβαρής ασθένειας.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του Ινστιτούτου, Θοδωρή Τσιμπίδη, δεν αποκλείεται ο θάνατός τους να συνδέεται με την μεγάλη τουρκική άσκηση που έγινε πριν μερικές εβδομάδες στο Αιγαίο, τη «Γαλάζια Πατρίδα». Ακόμα προσθέτει ότι οι βολές με τη χρήση πραγματικών πυρών, καθώς και η χρήση σόναρ προκαλεί έντονη υποβρύχια ηχορύπανση. Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η ηχορύπανση από τις συγκεκριμένες συχνότητες των σόναρ του πολεμικού ναυτικού, προκαλούν καταστροφικές συνέπειες στα θαλάσσια οικοσυστήματα, κυρίως στα θαλάσσια θηλαστικά που είναι και τα δελφίνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ