12. Οι γορίλες φτιάχνουν φωλιές.
Κατασκευάζουν φωλιές για ύπνο στο έδαφος ή σε δέντρα, ανάλογα με το μέρος που βρίσκονται. Ενδιαφέρον: μια φωλιά δεν χρησιμοποιείται ποτέ δύο φορές.
11. Οι διαφημίσεις χρησιμοποιούν λάδι μηχανής αντί για μέλι.
© imgur
Επιπλέον, το παγωτό αντικαθίσταται συνήθως από πολτοποιημένες πατάτες για να φανεί πιο ελκυστικό σε μια διαφήμιση. Η κόλλα συνήθως χρησιμοποιείται αντί του γάλακτος και τα χάμπουργκερ καλύπτονται με βερνίκι παπουτσιών.
10. Τα “μωρά” καρότα είναι καρότα κανονικού μεγέθους, κομμένα σε μικρό μέγεθος.
© healthyeats/twitter
Αυτή η ιδέα ανήκει σε έναν αγρότη καρότων της Καλιφόρνια, ο οποίος έκοβε τα καρότα έτσι το 1986. Προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα της μικρής σήψης ή των ατελειών που είχαν και οι άνθρωποι αγάπησαν αυτά τα νέα “μωρά” καρότα.
9. Οι στρουθοκάμηλοι δεν θάβουν τα κεφάλια τους στην άμμο.
© pixel2013/pixabay
Είναι μια οπτική ψευδαίσθηση. Όταν ένα τόσο μεγάλο πουλί σκύβει κάτω για να φάει, μπορεί να δίνει την εντύπωση ότι το κεφάλι του είναι θαμμένο στην άμμο.
8. Η Αίγυπτος δεν είναι η χώρα με τις περισσότερες πιραμίδες.
© eastnews
Οι πιο πολλές πυραμίδες στον κόσμο βρίσκονται στο Σουδάν, λένε οι επιστήμονες. Ο συνολικός αριθμός πυραμίδων στην επικράτειά του είναι σχεδόν 255, που είναι διπλάσιος από ό,τι στην Αίγυπτο.
7. Δεν έπεσε ένα μήλο στο κεφάλι του Ισαάκ Νεύτων.
© depositphotos
Η Βασιλική Εταιρεία του Λονδίνου αποκάλυψε το αρχικό χειρόγραφο που περιγράφει το έργο του Νεύτων και δεν είχε καμία ένδειξη για το «περιστατικό με το μήλο». Υπάρχει μόνο μια σύντομη σημείωση, κατά την οποία παρακολουθούσε τα μήλα να πέφτουν πάντα κατευθείαν στο έδαφος.
6. Δεν υπάρχουν χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια.
© depositphotos
Την τελευταία φορά που απονεμήθηκε ένα πραγματικά χρυσό μετάλλιο σε πρωταθλητή, ήταν το 1912. Έκτοτε, όλοι οι νικητές λαμβάνουν ασημίεπιχρυσωμένα μετάλλια. Το βάρος του χρυσού σε ένα μετάλλιο, αντιστοιχεί στο 1% του συνολικού βάρους.
5. Στα ποντίκια δεν αρέσει το τυρί.
© eastnews
Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι τα ποντίκια στην πραγματικότητα αγαπούν περισσότερο τις τροφές που έχουν πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως τα δημητριακά και τα φρούτα. Το τυρί είναι κάτι που δεν θα ήταν διαθέσιμο στο φυσικό τους περιβάλλον.
4. Το “Οκτόμπερφεστ” γιορτάζεται τον Σεπτέμβριο.
© 46137/flickr
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο, πραγματοποιήθηκε αρχικά στις 12 Οκτωβρίου 1810. Ωστόσο, οι άνθρωποι προτιμούν τον ήπιο καιρό του Σεπτεμβρίου και η ημερομηνία του φεστιβάλ μετατοπίστηκε.
3. Ο απινιδωτής δεν μπορεί να κάνει μια σταματημένη καρδιά να ξαναχτυπήσει.
© NBC
Όταν μια καρδιά χτυπάει ακανόνιστα ή πολύ γρήγορα, χρησιμοποιείται έναςαπινιδωτής για να διορθώσει το ρυθμό. Μια σταματημένη καρδιά μπορεί να ξεκινήσει να χτυπά ξανά, μόνο με άμεσο καρδιακό μασάζ ή CPR (καρδιοπνευμονική ανάνηψη).
2. Οι πιγκουίνοι έχουν γόνατα.
© depositphotos © eastnews
Τα πυκνά φτερά καλύπτουν ένα πολύ ενδιαφέρον γεγονός για το σώμα αυτού του πλάσματος: οι πιγκουίνοι έχουν γόνατα. Οι μηροί, τα γόνατα και τα πόδια τους βρίσκονται στο πίσω μέρος του σώματός τους, το οποίο βοηθάει τους πιγκουίνους να στέκονται όρθιοι όταν πατούν στη γη.
1. Η θερμοπλαστική ταινία χρησιμοποιείται για τη σήμανση δρόμου.
© depositphotos
Η διάρκεια ζωής του πολυμερούς πλαστικού είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτή της μπογιάς, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται πιο συχνά για τη σήμανση των οδοστρωμάτων. Επιπλέον, η διαδικασία εφαρμογής είναι πολύ πιο εύκολη.
Μπόνους: Εδώ μπορείτε να δείτε όσα πρέπει να ξέρετε, αν νομίζετε ότι το γρασίδι του γείτονά σας είναι πιο πράσινο από το δικό σας.