Πάνω από 180 ψήφους πήραν η αποσύνδεση της διάλυσης της Βουλής από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο περιορισμός της βουλευτικής ασυλίας και το άρθρο για την ευθύνη των Υπουργών.
Επανάληψη -με μικρές αποκλίσεις- του αποτελέσματος της πρώτης ψηφοφορίας καταγράφηκε στη σημερινή δεύτερη ψηφοφορία επί της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Όλα τα άρθρα τα οποία ετέθησαν σήμερα στην κρίση των βουλευτών, στη συντριπτική τους πλειοψηφία προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ “προκρίνονται” για την επόμενη Βουλή καθώς συγκέντρωσαν πάνω από 151 ψήφους. Παράλληλα όλες οι προτάσεις οι οποίες είχαν συγκεντρώσει στην πρώτη ψηφοφορία πάνω από 180 ψήφους έλαβαν και σήμερα πάνω από 180 ψήφους, από την άλλη ωστόσο ωστόσο καμία πρόταση από όσες είχαν συγκεντρώσει μεταξύ 151 και 179 ψήφων δεν κατάφερε ούτε στη σημερινή ψηφοφορία να πιάσει τον πήχη του 180, ούτως ώστε η αναθεώρησή του από την επόμενη Βουλή να απαιτούσε 151 θετικές ψήφους.
Επί των άρθρων στα οποία ήταν στραμμένο το ενδιαφέρον όλων:
Στο άρθρο 3 για την θρησκευτική ουδετερότητα της Πολιτείας οι προτάσεις για τροποποίηση των παραγράφων 1 και 2 από τις 151 ψήφους που είχαν λάβει στην πρώτη ψηφοφορία σήμερα έλαβαν 156 θετικές ψήφους.
Το άρθρο 32 για την αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής -παρά τα σενάρια περί καταψήφισής του- έλαβε 224 θετικές ψήφους έναντι 221 ψήφων που είχε λάβει στην πρώτη ψηφοφορία.
Με συντριπτική πλειοψηφία 255 ΝΑΙ έναντι μόλις 17 ΟΧΙ πέρασε η πρόταση για την τροποποίηση του άρθρου για την ευθύνη των Υπουργών και τη σύντομη αποσβεστική προθεσμία.
Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο το αποτέλεσμα στην ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 86 η οποία πρότεινε να μη θεωρούνται υπουργικά αδικήματα όσα τελούνται επ’ ευκαιρία των υπουργικών καθηκόντων. Παρά την ειδική αναφορά του Πρωθυπουργού στη συγκεκριμένη πρόταση, τελικά το άρθρο έλαβε τέσσερις ψήφους λιγότερες από την πρώτη ψηφοφορία και συγκεκριμένα 175 έναντι 179.
Με μεγάλη πλειοψηφία και μάλιστα αρκετά πάνω από το 180 πέρασαν όπως και στην πρώτη ψηφοφορία τα άρθρα για τον περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας, τις Ανεξάρτητες Αρχές, η πρόταση της Ν.Δ για το δικαίωμα της μειοψηφίας να αποφασίζει για σύσταση εξεταστικών επιτροπών στη Βουλή .
Οριακά κάτω από το 180 κινήθηκαν οι προτάσεις για καθιέρωση λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας, για την κατοχύρωση της απόλυτης προστασίας ζωής , τιμής και ελευθερίας χωρίς διάκριση φύλου, ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της διοίκησης σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές.