27 Χρόνια μετά. Η κόρη του Ζαμπέτα αποκάλυψε το μεγάλο μυστικό του Μητροπάνου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

971D2ED1-866F-4BBB-86AF-C647ACA74A24Ένα μυστικό που κράτησε 27 ολόκληρα χρόνια ο Δημήτρης Μητροπάνος μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αποκάλυψε η κόρη του Γιώργου Ζαμπέτα, Καίτη.

Αφορά τον τάφο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη για τον οποίο ο Δημήτρης Μητροπάνος έδωσε τότε ένα εκατ. δραχμές.

“Ο Μητροπάνος έφτιαξε το μνήμα του πατέρα μου Γιώργου Ζαμπέτα και ζήτησε από τη μάνα μου να μην το μάθει κανείς. Δεν το ήξερε ούτε η οικογένεια του Δημήτρη. Μεταξύ τους είχαν μία σχέση πατέρα – γιου”, αποκάλυψε η κόρη του Γιώργου Ζαμπέτα, Καίτη, μιλώντας στην Espresso.

“Δεν θέλω να το μάθει κανείς, κυρά – Αργυρώ. Αυτό θα είναι το μυστικό μας”, είχε πει ο αείμνηστος Δημήτρης Μητροπάνος στη σύζυγο του Γιώργου Ζαμπέτα, η οποία πριν φύγει από τη ζωή εκμυστηρεύτηκε το μυστικό στην κόρη της, λέγοντας: “Παιδί μου, να το ξέρεις. Τον τάφο του πατέρα σου τον έφτιαξε ο Μητροπάνος”.

Ήταν 10 Μαρτίου το 1992, η Ελλάδα πενθούσε για τον χαμό ενός από τους στυλοβάτες του ελληνικού τραγουδιού. Ο Γιώργος Ζαμπέτας οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στο Γ’ Νεκροταφείο παρουσία χιλιάδων θαυμαστών του. Ανάμεσα τους και ένα από τα πνευματικά του παιδιά, ο Δημήτρης Μητροπάνος.

Η χήρα του Ζαμπέτα αποφάσισε να φτιάξει ένα μνήμα αντάξιο της καλλιτεχνικής του αξίας. Ωστόσο, το μνήμα κόστιζε ακριβά και εκείνη αδυνατούσε να ανταπεξέλθει.

“Με τον Δημήτρη ο πατέρας μου είχε μία σχέση οικογενειακή. Απίστευτη. Σαν πατέρας με γιο. Μου είχε αναφέρει η μάνα μου ότι ο Μητροπάνος την είχε επισκεφτεί και της είχε δώσει ένα εκατ. δραχμές. Συγκεκριμένα μου είχε πει: ‘Όσο ζω, Καίτη μου, θα θυμάμαι ότι χάρη στον Μητροπάνο φτιάξαμε το μνήμα του μπαμπά σου. Μου είχε ζητήσει να μην το μάθει κανείς’. Το μυστικό αυτό για να μην το πάρει μαζί της η μάνα μου, το εμπιστεύτηκε σε μένα. Αυτό δεν το ήξερε ούτε η οικογένεια του Μητροπάνου”.

Όπως θυμάται η Καίτη Ζαμπέτα, ο πατέρας της είχε τον τραγουδιστή από τα πρώτα του βήματα στο πλευρό του, στα κέντρα όπου δούλευε.

“Είχε ζητήσει από τον Μητροπάνο, αν δεν τον πλήρωναν οι μαγαζάτορες, να του το έλεγε για να τους κατσαδιάσει. Ο μπαμπάς μου πολλές φορές τον χαρτζιλίκωνε”, σημείωσε η Καίτη Ζαμπέτα.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

ΔΗΜΟΦΙΛΗ