Μεγαλη δικαιωση για την πραγματική δημοσιογραφία που υπερασπιζεται το δημόσιο συμφέρον.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 0298Με απόφαση του (υπ. αριθμόν 739/2019) το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας απέρριψε στο σύνολο της την αγωγή επιχειρηματία, για τον οποίο γινόταν λόγος στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ -του πρώτου κιόλας τεύχους της εφημερίδας- με τίτλο «Βαλίτσες με χρήμα, ρουσφέτια και στο βάθος …κοριοί».

Σε αυτό το δημοσίευμα το οποίο το δικαστήριο έκρινε ότι αφορούσε ένα μείζονος σημασίας ζήτημα και όλα όσα εμπεριείχε ήταν απολύτως αληθή, γινόταν αναφορά και στον ενάγοντα ως εμπλεκόμενου μέσω της εταιρείας του σε «ανύπαρκτα διαφημιστικά» που όμως είχαν πληρωθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ με ένα εκατομμύριο ευρώ για την …ενημέρωση του κοινού για τον ιό της γρίπης .

Πέραν όμως του γεγονότος της απόρριψης της αγωγής, γεγονός που πανηγυρικά δικαιώνει το Documento, ιδιαίτερη βαρύτητα έχει το εμπεριστατωμένο σκεπτικό της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας με πρόεδρο την πρόεδρο Πρωτοδικών, Ελένη Οικονόμου και εισηγήτρια την πρωτοδίκη, Ελένη Σφήκα .

Καθώς, όχι μόνο εξυμνεί την ερευνητική δημοσιογραφία και τα εμπεριστατωμένα συμπεράσματα της, αλλά προκειμένου να στοιχειοθετήσει, σχεδόν φράση τη φράση, την δικανική κρίση για απόρριψη της αγωγής χρησιμοποιεί εκτενή αποσπάσματα από το ηχητικό ντοκουμέντο, που αποκαλύψαμε στο πρώτο φύλλο μας, και στο οποίο ακούγεται ο τότε πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου να μιλάει για τα «σημεία και τέρατα» που γίνονταν στο Κέντρο. Για τις ποινικά κολάσιμες δηλαδή συμπεριφορές τους στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τις οποίες διώκονται σήμερα για κακουργήματα ο ίδιος και οι στενοί συνεργάτες του.

https://www.documentonews.gr/article/akoma-mia-dikaiwsh-toy-documento-gia-tis-apokalypseis-gia-to-megalo-parti-toy-keelpno

ΔΗΜΟΦΙΛΗ