15/05/2021

Πάνος Καμμένος: Η Θράκη είναι η βάση του εθνικού κορμού

cf86cf89cf84cebf1 cebcceb7cf84cf81cebfcf80cebfcebbceb7 cebeceb1cebdceb8ceb7cf82ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

«Καλή σας ημέρα, 

Συνεχίζουμε την περιοδεία μας στη Θράκη ενόψει των Ευρωεκλογών. Ξεκινήσαμε από τη Θράκη, γιατί για εμάς, τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ,είναι η βάση του εθνικού κορμού, του κορμού Θράκη – Αιγαίο – Κύπρος, όπως έλεγε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, που πλέον παίρνει μία νέα μορφή, με ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία, μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ετών. 

 

Είμαστε στην Ξάνθη, η οποία για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ έχει και μία ιδιαίτερη σημασία. Ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος Παναγιώτης Σγουρίδης είναι ένας πολιτικός εκλεγμένος για πολλά χρόνια από το λαό της Ξάνθης και με ιδιαίτερες ευαισθησίες στα θέματα της Θράκης. Μας ενώνουν πολλοί κοινοί αγώνες και από το παρελθόν, όταν δημιουργήσαμε τη διακομματική επιτροπή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, με παρουσία στη Σερβία, στην Ίμβρο, στην Τένεδο, για πρώτη φορά μετά από 52 χρόνια, στην Παλαιστίνη, στο Κουρδιστάν, αλλά και σε κοινούς αγώνες με παρανομαστή την ελληνική σημαία. Αυτούς τους αγώνες συνεχίζουμε στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. 

 

Έχουμε τη μεγάλη χαρά να βρίσκονται μαζί μας πέντε υποψήφιοι ευρωβουλευτές μας, που μας συνοδεύουν σε αυτή την περιοδεία, τους οποίους θα σας παρουσιάσω. 

 

Είναι η Αγγελική Καραθανάση, δικηγόρος Αθηνών, με καταγωγή από τηνΞάνθη. Ο Καρίμι Μασούντ, ο οποίος είναι Έλληνας κουρδικής καταγωγής, γεννηθείς στην Ελλάδα, επιστήμονας στη βιομηχανία του ορυκτού πλούτου,που μας κάνει την τιμή να είναι στο ευρωψηφοδέλτιο μας. Ο Ευάγγελος Σπανός, επιχειρηματίας από τη Λακωνία, ο οποίος έχει ζήσει αρκετά χρόνια στον Καναδά. Ανήκει σε εκείνους που γύρισαν πίσω για να προσφέρουν στην πατρίδα. Ήταν επιλογή του, παρότι κατάγεται από τη Λακωνία, να είναι εδώ στη Θράκη, λόγω της ιδιαίτερης σημασίας που έχει η Θράκη για όλη την Ελλάδα. Ο Νίκος Πελεγίνης, ο οποίος έχει δώσει αγώνες παρά πολλά χρόνια ως συνδικαλιστής στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης, από το Δήμο της Αθήνας, αλλά και σε όλους τους δήμους της Ελλάδος, με πολύ μεγάλο κοινωνικό και συνδικαλιστικό έργο. Ο Γιάννης Γκουσμπουνάρης, επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, και αυτός με δεσμούς με τη Θράκη και την Ξάνθη. 

 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε εδώ, κοντά σας, περισσότερο για να απαντήσουμε στις δικές σας ερωτήσεις. Εγώ θέλω να κάνω μόνο δύο αναφορές. 

 

Η πρώτη αναφορά έχει σχέση με το ερώτημα γιατί οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στην Ευρωβουλή θα είμαστε κάτι διαφορετικό από τους άλλους. Γιατί οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε το μόνο κίνημα, υποψήφιο σε αυτές τις Ευρωεκλογές, που δεν ανήκουμε σε κανένα ευρωπαϊκό κόμμα. Συνειδητοποιημένα δεν ανήκουμε σε κανένα ευρωπαϊκό κόμμα. 

 

Είμαστε ευρωσκεπτικιστές, είμαστε ενάντια στην πολιτική που χαράσσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που ανήκει η Νέα Δημοκρατία, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, που ανήκουν το ΚΙΝΑΛ, το Ποτάμι, ο ΣΥΡΙΖΑ, και η Ευρωπαϊκή Αριστερά, που έχουν ένα κοινό παρονομαστή: αποδέχονται την ευρωπαϊκή ενοποίηση στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή της κατάργησης των εθνών  κρατών. Μία Ευρώπη διαφορετική από αυτή που οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1981 όταν μπήκε η Ελλάδα στην ΕΟΚ, όταν υπογράψαμε στο Ζάππειο την είσοδο της Ελλάδας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, στην Ευρώπη των εθνών  κρατών που θα διατηρούν τη σημαία τους, τις αξίες τους, τις ιδιαιτερότητες των λαών τους. Την Ευρώπη της ισότητας των χωρών, που οραματίστηκαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ζισκάρ Ντ’ Εστέν και οι άλλοι μεγάλοι Ευρωπαίοι ηγέτες, στην οποία δεν θα υπάρχουν μεγάλες και μικρές χώρες, αδύνατοι και δυνατοί,βόρειοι και νότιοι, αλλά θα είναι μία Ευρωπαϊκή Ένωση που θα έχει του ίδιου μεγέθους αστέρια. 

 

Σε αυτή την Ευρώπη πιστεύουμε, αυτή την Ευρώπη υπηρετούμε. Την Ευρώπη, που η κ. Μέρκελ θα μοιράζει ψίχουλα και θα εισπράττει φόρους από τους λαούς της Ευρώπης, δεν την πιστεύουμε. Την Ευρώπη που θα έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά, που εδώ στην Ξάνθη οι έμποροι θα πληρώνουν φορολογία και ΦΠΑ του 24% και φόρο του 60%, ενώ δίπλα η Βουλγαρία, μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, με 10% θα αναγκάζει τους εξαγωγείς από την Ξάνθη να στέλνουν τα προϊόντα τους πρώτα στη Βουλγαρία και στη συνέχεια να τα εξάγουν σε άλλες τρίτες χώρες, αυτή την Ευρώπη δεν την πιστεύουμε. Είναι μια άδικη Ευρώπη.

 

Την Ευρώπη που θα επιτρέπει να μπαίνουν παράνομα προϊόντα μέσα από containers που δεν έχουν καν παραστατικά και θα ανταγωνίζονται τους εμπόρους εδώ στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή, στην Καβάλα, στη Θεσσαλονίκη, σε όλη την Ελλάδα, δεν την πιστεύουμε. Την Ευρώπη των εισπρακτόρων και των πιστωτών, που παίρνουν από τον ελληνικό λαό τον ΦΠΑ και δίνουν σαν βοήθημα δήθεν επιδοτήσεις με δικά τους κριτήρια, θέλουμε να την αλλάξουμε. 

 

Ψηφίζοντας τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ σε αυτές τις Ευρωεκλογές, ο ελληνικός λαός ψηφίζει ευρωβουλευτές που δεν θα συμμορφωθούν και δεν θα γίνουν – όπως στο διαφημιστικό μας σποτ – ένας «Τhanassis» που θα κάνει κωλοτούμπες, θα τρώει από το χέρι της Γερμανίας και θα εκτελεί διαταγές. Θα υπηρετήσουμε την Ευρώπη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Και ο Ανδρέας Παπανδρέου μετά τη Σύνοδο των Καννών είχε πει «εμείς μπήκαμε σε μια Ευρώπη των εθνών και βλέπουμε μια Ευρώπη των διευθυντηρίων, μια Ευρώπη που οι λίγοι κάνουν κουμάντο στους πολλούς».

 

Η δεύτερη αναφορά είναι ότι θέλω να γνωρίζετε πολύ καλά, ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη Θράκη. Για εμάς, η Θράκη είναι η κύρια περιοχή ενδιαφέροντος. Δεν είναι τυχαίο ότι κατέβηκα και εγώ υποψήφιος βουλευτής στον Έβρο, ο Αντιπρόεδρος κατάγεται από εδώ. Ήμασταν εδώ καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας και με την ιδιότητα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ξέρετε ότι μπορέσαμε και κάναμε με τη ΜΟΜΚΑ αρκετά πράγματα στα μειονοτικά χωριά και ιδιαίτερα σε συνεργασία με τους Πομάκους που αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εθνικού κορμού. Τους Έλληνες μουσουλμάνους Πομάκους που πολλές φορές η ελληνική Πολιτεία αδίκησε.

 

Ήμασταν εκείνοι που με νομοθετικές πρωτοβουλίες ξεπεράσαμε τις ιδεοληψίες, ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ, και φέραμε το νόμο που εγκατέστησε το νέο μουφτή. Κάναμε πραγματικότητα το νομοσχέδιο για τους ιεροδιδασκάλους, με αποτέλεσμα η μουσουλμανική μειονότητα να μην εξαρτάται και να μην εκβιάζεται από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής το οποίο δρα κατά παράβαση κάθε διεθνούς κανόνα δικαίου, λειτουργεί ως «κράτος εν κράτει» και εκμεταλλευόμενο και τα λάθη της ελληνικής Πολιτείας, προσπάθησε επί πάρα πολλά χρόνια να καταδυναστεύσει τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης και ιδιαίτερα τους Έλληνες μουσουλμάνους της Ξάνθης».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ