Γιατί δεν επιτρέπεται να τελείται γάμος ή βάπτιση σε μοναστήρι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

4C40B005-140B-462A-95C2-1E8009FE97D7.jpegΔεν είναι λίγα ζευγάρια μελλόνυμφων, τα οποία επιθυμούν να τελεστεί ο γάμος τους σε μοναστήρι, αλλά και αρκετοί γονείς επιθυμούν να τελέσουν τη βάπτιση του παιδιού τους σε μοναστήρι.

Ωστόσο, κάτι που φαίνεται να αγνοεί ο λαός είναι ότι τόσο γάμος, όσο και βάπτιση σε επανδρωμένα μοναστήρια δεν επιτρέπεται να τελούνται.
Οι γάμοι επιτρέπεται να τελούνται μόνο στους ενοριακούς ναούς.
Ωστόσο, σήμερα πολλοί μελλόνυμφοι, συχνά επειδή επιθυμούν να πρωτοτυπήσουν, αποφασίζουν να τελέσουν το μυστήριο τους σε μοναστήρι. Αυτό δεν γίνεται και ούτε επιτρέπεται.
Τα μοναστήρια έχουν άλλο προορισμό. Οι μονάχοι και οι μοναχές ασχολούνται με την προσευχή και όχι με μυστήρια γάμων, βαπτίσεων τα οποία λόγω του πανηγυρικού χαρακτήρος των σκορπίζουν την περισυλλογή και την αδιάλειπτη προσευχή.
Τα μοναστήρια εκτός του ότι δεν πρέπει να τελούν γάμους, δεν πρέπει να δέχονται να τελούν ούτε μυστήρια βαπτίσεων. Δυστυχώς σήμερα κάποια μοναστήρια συναγωνίζονται το έργο των ενοριών και φυσικά κάποιες ενορίες προσπαθούν λανθασμένα να υποκαταστήσουν τα μοναστήρια.
Ο καθείς όμως εφ’ ω ετάχθη. Άλλωστε, οι πιστοί πρέπει να έχουν δεσμούς με τις ενορίες τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ