Αυτό είναι το αεροπλανοφόρο – μαμούθ που κατασκευάζει η Κίνα – ΦΩΤΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

china_carrier3-750x375Οι εικόνες του Απριλίου, που παραδόθηκαν στο Reuters από το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS) της Ουάσιγκτον, αποκαλύπτουν μια αξιοπρόσεχτη πρόσφατη δραστηριότητα των Κινέζων στα ναυπηγία Jiangnan κοντά στη Σαγκάη. Πρόκειται συγκεκριμένα για ένα τεράστιο αεροπλανοφόρο υπό κατασκευή όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.
Η Κίνα δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως ότι κατασκευάζει ένα τρίτο αεροπλανοφόρο, παρά τις πρόσφατες «υπόνοιες» από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Πάντως, το χρονοδιάγραμμα και η έκταση του προγράμματος των αεροπλανοφόρων πάντως παραμένουν κρατικά μυστικά.
china carrier
Το Πεντάγωνο είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι οι εργασίες είχαν ξεκινήσει, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει εικόνες.
Τόσο οι ασιατικοί όσο και οι δυτικοί στρατιωτικοί και οι περιφερειακοί αναλυτές ασφαλείας αναζητούν πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο, το οποίο αναμένεται να είναι η πρώτη μεγάλη, σύγχρονη πλατφόρμα της Κίνας ικανή να φέρει ένα πλήρες φάσμα επιχειρήσεων.
china carrier2
Το εγχείρημα κατασκευής ενός πελώριου αεροπλανοφόρου, σχεδιασμένου εξ ολοκλήρου στην Κίνα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του στρατιωτικού εκσυγχρονισμού που επιδιώκει το Πεκίνο.
Οι τελευταίες εκθέσεις του Reuters δείχνουν ότι η υπεροχή των ΗΠΑ παγκοσμίως αμφισβητείται πλέον έμπρακτα μετά από δεκαετίες.

Τα αεροπλανοφόρα της Κίνας

Η Κίνα μέχρι στιγμής διαθέτει 2 αεροπλανοφόρα που μπορούν να μεταφέρουν 25 αεροπλάνα. Ο αριθμός αυτός είναι βέβαια μικρός αριθμός σε σχέση με τις δυνατότητες των αμερικανικών αεροπλανοφόρων. Ερωτηματικό παραμένει επίσης εάν το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο της Κίνας θα είναι πυρηνοκίνητο όπως κάποια από τα υποβρύχιά της. Οι ειδικοί όμως επισημαίνουν πως η Κίνα δεν είναι έτοιμη ακόμη για αυτό το βήμα.
Το πρώτο αεροπλανοφόρο της Κίνας, το Liaoning, ανήκε αρχικά στην ΕΣΣΔ  και πουλήθηκε στους Κινέζους το 1998 όπου και επανακατασκευάστηκε. Αντιθέτως, το δεύτερο κινεζικό αεροπλανοφόρο κατασκευάστηκε στην Κίνα και μπήκε σε υπηρεσία το 2017.
Πηγή: Task and Purpose

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ