Εάν πίνεις καφέ κάθε μέρα, τότε σίγουρα με την πάροδο του χρόνου θα έχεις ανακαλύψει τον τρόπο να φτιάχνεις τον τέλειο καφέ από τη ζάχαρη μέχρι το γάλα που προτιμάς.
Σύμφωνα με τον foodie και παρουσιαστή της εκπομπή Good Eats, Alton Brown, ξεχνάς ένα πολύ σημαντικό συστατικό.
Σύμφωνα με τον Alton, εάν θέλεις να απογειώσεις τη γεύση του καφέ σου, πρόσθεσε λίγο αλάτι στο φίλτρο. «Το αλάτι κατευνάζει την πικρή γεύση του καφέ, αλλά βελτιώνει και τη γεύση του νερού», λέει. «Προσθέτω 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι κόσερ (ή αλλιώς χοντρό αλάτι) σε κάθε 4 κουτ. σούπας αλεσμένο καφέ. Είναι τόσο μικρή ποσότητα, που δεν καταλαβαίνεις τη γεύση, αλλά κάνει τη διαφορά», εξηγεί.