Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους μέχρι την Παρασκευή

0C8E860D-D173-4AD0-B081-A24AA1C0D15F.jpegΜπαράζ πληρωμών την επόμενη εβδομάδα καθώς θα καταβληθούν συντάξεις και επιδόματα στους δικαιούχους.
Αναλυτικά.
– Η 13η σύνταξη:
Την Δευτέρα, 20 Μαΐου θα είναι διαθέσιμη η 13η σύνταξη στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
– Η δεύτερη δόση του επιδόματος του παιδιού για το 2019
Την Παρασκευή, 24 Μαΐου θα καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ τη δεύτερη δόση του επιδόματος του παιδιού για το 2019 στους δικαιούχους. Η δόση αυτή αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και θα καταβληθεί, όπως ορίζει ο νόμος σε όλους όσοι έχουν υποβάλει αίτηση Α21 για το 2019, μέχρι τις 17 Μαΐου.
Πώς υπολογίζεται το επίδομα
Το επίδομα υπολογίζεται, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2019 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση.
Επειδή το επίδομα του 2019 θα υπολογιστεί με βάση το εισόδημα του φορολογικού έτους 2018 και προκειμένου οι δικαιούχοι να γνωρίζουν το σωστό ποσό του επιδόματός τους, αλλά και προς αποφυγή σώρευσης αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, ο Οργανισμός καλεί όλους να σπεύσουν να υποβάλουν την φορολογική δήλωσή τους για το τρέχον έτος, ώστε αυτή να εκκαθαριστεί εγκαίρως και να λάβουν το ακριβές ποσό του επιδόματος που δικαιούνται.
Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.
-Τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ
Την Παρασκευή 24 Μαΐου θα καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ τα προνοιακά και διατροφικά επιδόματα στους δικαιούχους.
Πως θα καταβάλλονται
Όλα τα προνοιακά και διατροφικά επιδόματα θα καταβάλλονται σε μηναία βάση σε όλους τους δικαιούχους και σε σταθερή ημερομηνία , η οποία θα είναι 25 του μηνός
– Το ΚΕΑ
Την Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος “Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης” ( ΚΕΑ), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2019, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.
Το ποσό των 52.281.443,84 ευρώ θα καταβληθεί σε 255.603 δικαιούχους και αφορά σε περισσότερα από 475.000 άτομα.
Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.
Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.
-Το επίδομα στέγασης
Εντός της της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα στέγασης σε περισσότερους από 200.000 δικαιούχους. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα εξοφληθούν όσοι υπέβαλαν αίτηση έως τις 30 Απριλίου . Υπενθυμίζεται ότι είναι η τελευταία πληρωμή που πραγματοποιείται για τα αναδρομικά.
-Το επίδομα στεγαστικής συνδρομής και το επίδομα ομογενών – προνοιακά επιδόματα
Το επίδομα στεγαστικής συνδρομής και το επίδομα ομογενών – προνοιακά επιδόματα που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018 – θα καταβληθούν στους δικαιούχους την Παρασκευή, 24 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΑ.
-Οι συντάξεις Ιουνίου
Την Παρασκευή, 24 Μαΐου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιουνίου στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τους λοιπούς συναφείς φορείς και το Δημόσιο, όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ