Τα 3 καλύτερα μυρωδικά να φυτέψεις στις γλάστρες σου την Άνοιξη

C992E8F0-617E-4F53-9200-67B261C8D718.jpegΔενδρολίβανο
Είναι από τα καλύτερα μυρωδικά και γιατί έχει τέλειο άρωμα και γεύση, αλλά και γιατί είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό.
Προτιμάει το χώμα που στραγγίζει καλά και ιδανικά το ποτίζεις αφού έχει στεγνώσει καλά το χώμα του. Καλό είναι να το τοποθετήσεις σε θέσεις που το βλέπει ο ήλιο, αν και σε ένα ημισκιερό μέρος πάλι μπορεί να αναπτυχθεί καλά.
Να θυμάσαι μόνο ότι μεγαλώνει σχετικά γρήγορα, γι αυτό θα πρέπει να το μεταφυτεύεις σε μεγαλύτερη γλάστρα. Για να φτιάξεις το αγαπημένο σου αρνάκι στο φούρνο με δενδρολίβανο, κόψε λίγα κλαδάκια από πάνω, που είναι πιο τρυφερά και θα βοηθήσεις και το μυρωδικό να φουντώσει.
rigani
Ρίγανη
Σκέψου ότι αν βάλεις τώρα ρίγανη στο μπαλκόνι σου, το καλοκαίρι οι χωριάτικες σαλάτες που θα φτιάχνεις θα είναι οι καλύτερες όλων των εποχών! Όπως και το δεντρολίβανο, η ρίγανη προτιμάει το χώμα που στραγγίζει και δεν χρειάζεται πολύ νερό. Αγαπάει πολύ τον ήλιο και δεν την ενοχλεί ο αέρας, άρα μπορεί να φιλοξενηθεί άνετα σε γλάστρες στο μπαλκόνι.
vasilikos
Βασιλικός
Ο βασιλικός γενικά δεν είναι εύκολος στην καλλιέργεια του, γιατί είναι πιο ευπαθής από άλλα μυρωδικά. Το άρωμα και η γεύση του όμως είναι τόσο μοναδικά, που δεν γίνεται να λείπει από το σπίτι. Ιδανικά μπορείς να επιλέξεις πλατύφυλλο βασιλικό, που είναι πιο εύκολος στην καλλιέργεια του.
Μπορείς να τον φυτέψεις σε γλάστρες και ζαρντινιέρες, τοποθετημένες σε σημείο που τις βλέπει ο ήλιος όλη την ημέρα, αλλά καλό είναι να προστατεύεις από τον αέρα. Αγαπάει το νερό, γι αυτό και ειδικά το καλοκαίρι που ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες θα πρέπει να φροντίσεις να μην του λείψει το πότισμα, αν και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το παρακάνεις με το νερό. Επίσης, σημαντικό είναι να κόβεις τα μπουμπούκια του, για να τον βοηθάς να μεγαλώνει καλύτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ