"Περισσότερη Ελλάδα στην Ευρώπη" της Κάτιας Πουλάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

_imageΘέλουμε περισσότερη Ελλάδα στην Ευρώπη

 

Της Κάτιας Πουλάκη*

Βρισκόμαστε περίπου 10 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές αλλά το πολιτικό σύστημα τηρεί «σιγήν ιχθύος». Ωσάν η Ευρώπη να μην αφορά την Ελλά… και όχι μόνον αυτό, αλλά ωσάν να είμαστε προ εθνικών εκλογών. Τα δύο ισχυρά πολιτικά κόμματα παίζουν «το ποντίκι με την γάτα» μεταξύ πούρων, κοτέρων, μομφών πολιτικής συμπεριφοράς και εμπιστοσύνης, αλλά και υποσχέσεων μέτρων οικονομικών, που θα ελαφρύνουν τα βάρη των Ελλήνων. Όμως, είναι εντυπωσιακό πως κανείς από τους κυρίαρχους πολιτικούς «παίκτες» (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και «μικρότερους» σε ποσοστό όπως το ΚΙΝΑΛ δεν αναφέρεται στο γεωπολιτικό μέλλον της Ελλάδας και το ρόλο που θέλουμε να έχει στην Ευρώπη και στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο.

Είναι προφανές ότι πίσω από την ηχηρή αυτή σιωπή κρύβεται είτε παντελής αδιαφορία και έλλειψη πολιτικού σχεδιασμού είτε σκόπιμη επιθυμία συγκάλυψης των πεπραγμένων των Ελλήνων Ευρωβουλευτών. Οι δε τελευταίοι, ειρήσθω εν παρόδω, εμφανίζονται να ψηφίζουν στο ευρωκοινοβούλιο «κατά το δοκούν» και πάντως όχι σύμφωνα με την λαϊκή εντολή που έλαβαν. Πρόσφατο παράδειγμα ο σάλος ως προς το ψήφισμα για την γεγοκτονία των Ποντίων που τέθηκε χωρίς προηγούμενη εθνική συνεννόηση και δεν ψηφίστηκε από τους περισσότερους Έλληνες και Κύπριους Ευρωβουλευτές γιατί έλειπαν από την συνεδρίαση!!! Υπενθυμίζω ότι η αντίστοιχη γενοκτονία των Αρμενίων έχει ήδη αναγνωριστεί με ψήφισμα από την ΕΕ το 2015. Είχε προηγηθεί, όμως, κι η «υπερψήφιση» από οκτώ (8) Έλληνες Ευρωβουλευτές της σύμβασης μεταξύ ΕΕ και Καναδά για την CETA, το καναδικό τυρί απομίμησης της δικής μας φέτας, δηλαδή του βασικότερου προϊόντος της ελληνικής κτηνοτροφίας, που έχασε πλέον εμμέσως την πιστοποίησή της και ταυτόχρονα προκάλεσε οικονομικό πλήγμα για τα ελληνικά συμφέροντα, αφού μπορεί να παράγεται και από τον Καναδά.

Και πριν από όλα αυτά είχε, επίσης, προηγηθεί η προσπάθεια για να τεθεί στην Ε.Ε. το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, όπου επικράτησαν ασυνεννοησία και αντεγκλίσεις μεταξύ των Ελλήνων Ευρωβουλευτών. Βέβαια, ας μην απορούμε: επί της Εκθέσεως της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών που είχε συσταθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, η αξιωματική αντιπολίτευση είχε καταψηφίσει, αλλά ενώπιον της Ολομέλειας και υπό την κατακραυγή για την μη ψήφιση της γενοκτονίας των Ποντίωνστην ΕΕ, αποφάσισε να «ανακρούσει πρύμναν» (ευτυχώς) και να υπερψηφίσει τελικώς.

Είναι φανερό ότι τα περισσότερα πολιτικά κόμματα έχουν έλλειμα εθνικής πολιτικής και εθνικού σχεδιασμού για την Ευρώπη, ενδεχομένως μάλλον ηθελημένα, αφού καμία αντίσταση δεν προβάλουν στο ευρωπαϊκό «χωνευτήρι» αξιών και αρχών, όπου οι άνθρωποι γίνονται αριθμοί και οι χώρες τείνουν να γίνουν «επαρχίες». Αυτή η παγκοσμιοποιητική τάση εκμηδενισμού και ισοπέδωσης της εθνικής και πολιτιστικής διαφορετικότητας των κρατών-εθνών φαίνεται, ότι έχει παρεισφρήσει και στην Ελλάδα και οι Έλληνες Ευρωβουλευτές ψηφίζουν σύμφωνα με το lobbying και τις εν γένει δημόσιες σχέσεις τους, αλλά πάντως όχι κατά το εθνικό συμφέρον. Άλλωστε, πιστεύουν ότι κανείς δεν τους «βλέπει» και νιώθουν ότι δεν λογοδοτούν, αφού δεν υπάρχει επαρκής πληροφόρηση.

Είναι, λοιπόν, προφανές ότι, καταρχήν, ο ελληνικός λαός που εκπροσωπείται θα πρέπει να ενημερώνεται για τα τεκταινόμενα στην ευρωβουλή, αφετέρου ο σοβαρός εθνικός σχεδιασμός απαιτεί συστράτευση και κοινή συνεννόηση. Μόνη λύση η θεσμοθέτηση Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής όπου θα συμμετέχουν τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου και οι Ευρωβουλευτές, σε στενή συνεργασία με τους αντίστοιχους αδελφούς Κυπρίους, ώστε να επιτευχθεί Κοινή Στρατηγική Πολιτική.

Άλλωστε, μην ξεχνάμε και τον μόνιμο εξ ανατολάς «πονοκέφαλο»: η Τουρκία «βρυχάται» επικίνδυνα στην Κύπρο σε μια παρτίδα «πόκερ» για γερά νεύρα σε σχέση με την ΑΟΖ και την εκμετάλλευσή της, με σαφή επίδραση στα ελληνοκυπριακά συμφέροντα. Και το ενιαίο δόγμα θα πρέπει να παραμείνει αταλάντευτο!

ΥΓ: το παρόν αφιερώνεται στους Ποντίους αδελφούς που σφαγιάστηκαν πριν 100 χρόνια από την γείτονα χώρα, με την ελπίδα, με ή χωρίς την παρουσία μου, στο επόμενο ευρωκοινοβούλιο να αναγνωριστεί επιτέλους η γενοκτονία τους.

* Η Κάτια Πουλάκη είναι Δικηγόρος, υποψήφια Ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ