18/05/2021

Ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ Νικος Διακομιχαλης ξεμπροστιάζει την Παγκοσμιοποίηση με 1000 λεξεις

Array

ΝΙΚΟΣ-ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣτου Νίκου Διακομιχάλη

Γιατί τώρα και όχι κάποια άλλη φορά;
Γιατί η δική μας γενιά και όχι κάποια άλλη γενιά;
Η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα και οι Έλληνες ένα Έθνος που από τα αρχαία χρόνια ακόμα ήταν επιφορτισμένο με το βαρύ φορτίο του να βάζει τέλος σε διεστραμμένες ιδέες που ήθελαν να κυριαρχήσουν σε αυτό τον κόσμο.
Οι Έλληνες πάντα με έναν μυστήριο τρόπο σταματούσαν τις ορέξεις όλων αυτών που επιθυμούσαν να υποδουλώσουν τους λαούς του κόσμου. Μπορεί να έχουμε προβλήματα μεταξύ μας, όμως έχουμε τεράστιο το αίσθημα της ευθύνης να διατηρούμε τον κόσμο στη σωστή κατεύθυνση, να προασπίζουμε τη Δημοκρατία και την Ελευθερία των λαών.
Όπως λοιπόν ανακόψαμε τους Πέρσες από το να κατακτήσουν όλα τα παράλια της Μεσογείου, τον τότε γνωστό κόσμο δηλαδή, όπως ξεσηκώσαμε όλους τους λαούς κατά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, όπως γίναμε σύμβολο επανάστασης κατά των ΝΑΖΙ στον β’ Παγκόσμιο πόλεμο, και όπως ο Μέγας Αλέξανδρος απελευθέρωσε σχεδόν όλον τον κόσμο από τους τυράννους και δίδαξε τον Ελληνισμό, έτσι ακριβώς η Ελλάδα καλείται και τώρα να σώσει τον κόσμο από αυτό που πρόκειται να συμβεί.
Ακούμε για κατάργηση των ωραρίων εργασίας, βλέπουμε πολιτικούς σε όλη την Ευρώπη να ενδιαφέρονται μόνο για τους αριθμούς των προϋπολογισμών τους. Βλέπουμε τα μέσα που ασκούν επιρροή στην κοινή γνώμη να προβάλουν συγκεκριμένα πρότυπα. Βλέπουμε πως γίνεται προσπάθεια για απαξίωση της Πίστης.
Βλέπουμε πως η διατήρηση του θεσμού της Οικογένειας να είναι εκτός μόδας, βλέπουμε πως θέλουν να ερημώσουν τα χωριά μας και οι άνθρωποι να στοιβάζονται στις μεγάλες πόλεις.

Γιατί όμως όλα αυτά;

Διότι σε όλο τον πλανήτη αυτή τη στιγμή μαίνεται μια μάχη. Μια μάχη μεταξύ όσων θέλουν να δημιουργήσουν μια «πολτοποιημένη» κοινωνία εργατών που θα εξυπηρετούν τις ορέξεις τους, εναντίων όσων πιστεύουμε πως η κοινωνία οφείλει να έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και οι άνθρωποι να ζουν ελεύθεροι. Μια μάχη μεταξύ όσων μας θέλουν ίδιους ενάντια σε εμάς που πιστεύουμε πως ο πλουραλισμός πάει την κοινωνία μας μπροστά.
Οι νέο-φιλελεύθερες απόψεις είναι εκείνες που πιστεύουν πως στον βωμό του κέρδους και της αύξησης των αριθμών ας καούν οι άλλες ανάγκες του ανθρώπου. Πρακτικά λοιπόν όταν κάτι δεν παράγει κέρδος το καταργούμε. Παράγει κέρδος ο εκκλησιασμός των Ελλήνων την Κυριακή; Παράγει κέρδος το οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής;
Παράγει κέρδος το πανηγύρι στο χωριό; Παράγει κέρδος όταν μαζευόμαστε στην πλατεία του χωριού για την Ανάσταση; Χρηματοπιστωτικό κέρδος πάντως δεν παράγουν όλα αυτά. Επομένως, μην μας παραξενεύουν δηλώσεις και πρακτικές λιτότητας και εργασιακού μεσαίωνα.
Η βίαιη απαίτηση όσων πιστεύουν στον νέο-φιλελευθερισμό για αύξηση του κέρδους, σε όποια μορφή και να είναι αυτό, είναι κάτι που οδηγεί τον κόσμο σε Αξιακή, Ηθική και πολιτισμική κατρακύλα.
Η άλλη μόδα της εποχής είναι ο Εθνομηδενισμός-Διεθνισμός, ο οποίος αναφέρεται στην κατάργηση όλων όσων διαχωρίζουν τις κοινωνίες των ανθρώπων. Φυσικά αυτή η μόδα χρησιμοποιεί διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, δημιουργώντας νέες κοινωνικές διαφοροποιήσεις μεταξύ των ανθρώπων που όμως είναι πλήρως ελεγχόμενες. Αφού λοιπόν η μόδα του Διεθνισμού παλεύει για τη διαφορετικότητα γιατί δεν δέχεται την Θρησκευτική, πολιτιστική, ιστορική και γλωσσική διαφορετικότητα αλλά αντιθέτως την πολεμάει;
Αποσκοπώντας λοιπόν στην δημιουργία μιας κοινωνίας «χυλού», με ψεύτικο πρόταγμα την μάχη για την ισότητα και την αλληλεγγύη των λαών, γίνεται μια προσπάθεια να «φυτέψουν» στο μυαλό των ανθρώπων ότι όλοι είμαστε ίδιοι, ενώ στην πραγματικότητα είμαστε όλοι ίσοι όχι όμως ίδιοι και αυτό είναι το όμορφο, ο πλουραλισμός. Βέβαια κανείς δεν αμφισβητεί ότι υπάρχουν κοινωνικά και άλλα προβλήματα σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Όμως μην παρασυρόμαστε σε λάθος εντυπώσεις, καθώς αν κάποιος θέλει να βοηθήσει, μπορεί να βοηθήσει στο να αναπτυχθούν οι κοινωνίες εκείνες που έχουν προβλήματα και να ζήσουν οι άνθρωποι με αξιοπρέπεια. Οι «πολιτισμένοι» να βοηθήσουν στις δομές και στην παιδεία των εκεί κοινωνιών αλλά και μέσω του ΟΗΕ να σταματήσουν τις εχθροπραξίες.
Ένα θέατρο λοιπόν παίζεται από όσους υποστηρίζουν την παγκοσμιοποίηση. Η αποτύπωση στο πολιτικό σκηνικό όλων αυτών των δεδομένων είναι η «πολτοποίηση» των ιδεολογιών. Άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους συμμαχούν ώστε να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα. Οι πολιτικές δυνάμεις στην χώρα μας πλέον δεν έχουν κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο. Αν μιλήσουμε με όρους αθλητισμού, θα μπορούσαμε να πούμε ότι κανένας δεν παίζει για τη φανέλα. Οι μεταγραφές τείνουν να γίνουν καθημερινή συνήθεια και εδώ δεν μιλάμε για την αγαπημένη μας ομάδα, αλλά για το μέλλον το δικό μας και των επόμενων γενεών.
Όλα αυτά τα βλέπουμε και είναι συντονισμένα, σαν καλοκουρδισμένο ρολόι. Θα πει κάποιος ότι εφόσον έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει ανατροπή, ας πάμε με το ρεύμα. Σε όλα τα σημεία της ιστορίας πάντα υπήρχαν κάποιοι λίγοι, κάποιες ισχυρές μειοψηφίες που έναντι στις ανίσχυρες πλειοψηφίες άλλαζαν το ρου της ιστορίας προς το συμφέρων των πολλών και των λαών. Υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν ώστε οι ορέξεις της
Υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν ώστε οι ορέξεις της παγκοσμιοποίησης να μην ευδοκιμήσουν. Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που δεν έχουν σπόνσορες και άρα δεν δίνουν λόγο παρά μόνο στον Ελληνικό λαό. Υπάρχουν νέοι που δεν έχουν «σκελετούς στις ντουλάπες τους». Υπάρχουν και κάποιοι «παλιοί» ηθικοί και άξιοι, που προσφέρουν την εμπειρία τους σε αυτή τη μάχη.
Είναι αλήθεια ότι στις 26 Μαΐου εκτός από τον φίλο μας τον Κώστα, τον Γιάννη, τον Σωτήρη, τη Μαρία και όλους τους άλλους υποψηφίους της τοπικής αυτοδιοίκησης, που καλώς κάνουν και αγωνιούν για τα κοινά, θα είναι υποψήφιοι και άνθρωποι για την εκπροσώπηση της χώρας μας στην Ευρωβουλή.
Σε ένα σημείο που δίνεται ίσως η μητέρα των μαχών όσον αφορά τους υποστηριχτές της Ομοσπονδοποίησης και της Παγκοσμιοποίησης ενάντια σε εμάς που θέλουμε να ζούμε στην χώρα Ελλάδα και όχι σε μια επαρχία της νοτιοανατολικής Ευρώπης, να είμαστε μέλη μιας συμμαχίας Εθνών-Κρατών της Ε.Ε, να μας σέβονται σαν Έθνος, να συνεχίσουμε να έχουμε τη δική μας γλώσσα, τις δικές μας παραδόσεις και έθιμα και να εκπροσωπήσουμε την Πατρίδα μας ως Έλληνες και όχι ως υποχείρια που θα εκτελούμε τις εντολές που μας δίνουν οι έξω.
Στις 26 Μαΐου τα άλλα κόμματα κρύβονται πίσω από προσωπικές διαμάχες των αρχηγών τους επειδή για την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας συμφωνούν σε όλα. Θέλουν την Ευρώπη της ομοσπονδοποίησης, του Βέμπερ και του Σόιμπλε. Εμείς θέλουμε την Ευρώπη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, την Ευρώπη των ίσων και των Εθνών-Κρατών.
Γι’ αυτό τώρα είναι η ώρα! Γι’ αυτό η δική μας γενιά οφείλει να παλέψει!
Το σύνολο του Ελληνικού λαού δεν εκφράζεται ούτε από τον Διεθνισμό-Εθνομηδενισμό του ΣΥΡΙΖΑ ούτε από τον νέο-φιλελευθερισμό της ΝΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ