Πολιτεύτηκε έντιμα όπως άλλωστε είναι και ο χαρακτήρας του. Πέρα και πάνω από κομματικές επιλογές, είναι ένας άξιος άνθρωπος που σίγουρα θα προσφέρει στην πολύπαθη αλλά πανέμορφη και γεμάτη προοπτικές δυτική Ελλάδα, γιατί δεν έχει εξαρτήσεις.
Το βιογραφικό του από το ekalpi.gr:
Ο Νεκτάριος Φαρμάκης γεννήθηκε το 1980, από Αγρινιώτες γονείς, τον Αθανάσιο Χ. Φαρμάκη και την Αρετή Φαρμάκη το γένος Παπαχρήστου. Τελείωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Αγρίνιο. Μιλάει δύο ξένες γλώσσες (Αγγλικά και Γερμανικά).
Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με κατεύθυνση το Αστικό Δικονομικό Δίκαιο. Είναι διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από το 2013.
Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου, δικηγόρος παρ’ Εφέταις και ασκεί μάχιμη Δικηγορία από το 2006. Ζει στο Αγρίνιο και είναι παντρεμένος με την Εύη Χρ. Παππά, που κατάγεται από τα Ιωάννινα, δικηγόρο του Δ.Σ Αγρινίου και έχει μία κόρη, την Αρετή, πέντε ετών. Από τα σχολικά του ακόμα χρόνια υπήρξε κοινωνικά και πολιτικά δραστήριος. Την τελευταία δεκαετία έχει δραστηριοποιηθεί ενεργά στο χώρο της πολιτικής, αρχίζοντας από τα πανεπιστημιακά του χρόνια , όπου εκλεγόταν σταθερά μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής «Κώστας Βάρναλης», ενώ διετέλεσε Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής και μέλος του Κ.Σ της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ.
Στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010, σε ηλικία 30 ετών, εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ» στην Αιτωλοακαρνανία. Κατά τη διάρκεια της θητείας του συμμετείχε σε διάφορες επιτροπές του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ υπήρξε σε πολλές περιπτώσεις εισηγητής σε θέματα που συζητήθηκαν στο εν λόγω όργανο της Περιφέρειας.
Με σταθερή προσήλωση στη βελτίωση της ζωής των Αιτωλοακαρνάνων συμπατριωτών του, παρενέβη συνεχόμενα με τοποθετήσεις και προτάσεις του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προβάλλοντας: α) την ανάγκη της άμβλυνσης των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, β) την ιεράρχηση των στρατηγικών της Περιφέρειας με βάση την εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε Περιφερειακής ενότητας και γ) την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα δώσουν υπεραξία σε κάθε τι παραγόμενο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό της, την τεχνογνωσία της και τους φυσικούς της πόρους.
Με αυτή ακριβώς τη λογική, ενώπιον του Ευρωπαίου Επιτρόπου J.Hahn, στα πλαίσια επίσκεψης του τελευταίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπερασπίστηκε τις θέσεις του με σκοπό να αναδείξει την ανάγκη να ληφθούν υπόψη οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες και οι ελλείψεις σε επίπεδο υποδομών κατά την διαβούλευση και τον τελικό σχεδιασμό στο δρόμο για την 5η προγραμματική περίοδο, τονίζοντας με ένταση ότι «δεν μπορεί να μιλά κανείς για ευφυή εξειδίκευση και για καινοτομία χωρίς να υπάρχουν υποδομές σε επίπεδο οδικών αξόνων και εν γένει προσβασιμότητας, που αποτελούν προϋπόθεση ούτως ώστε όλα τα παραπάνω να δώσουν την προσδοκώμενη υπεραξία».
Πιστεύει ακράδαντα ότι η Αιτωλοακαρνανία είναι ευλογημένος τόπος, γεμάτος αντιθέσεις, με απεριόριστες δυνατότητες τόσο σε επίπεδο φυσικών πόρων όσο και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού.