ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 0845Όθων Ιακωβίδης ( 1/VI/2019 )

 

Α) ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ

 

Ακούγοντας στα συστημικά κανάλια τις αναλύσεις της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, παρατηρώ, ότι  δεν αναφέρεται (σχεδόν καθόλου) τόσο από τους ηττημένους όσο και από τους νικητές, η στάση τού ΣΥΡΙΖΑ στο Σκοπιανό, ως η κύρια αιτία της ήττας του αυτής.

 

Φαίνεται πως, από κοινού  ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, έχουν εκδώσει “απαγορευτικό”, τόσο στα κανάλια όσο και στα στελέχη τους,  για τη μη αναφορά στο θέμα αυτό, καθώς δεν συμφέρει ούτε στο ένα ούτε στο άλλο κόμμα, το πρόταγμα του θέματος αυτού , εν όψει των επικείμενων εθνικών εκλογών.

 

Κι αυτό, διότι ο λαός κατέστη μάρτυρας του γεγονότος κατά το οποίο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ (με πρώτο φτυάρι τον Καμμένο) έσκαβε το λάκκο για να θάψει στο βούρκο των Πρεσπών, Μακεδονική ιστορία, έθνος, γλώσσα και στο βάθος έδαφος, η ΝΔ  αποτελούσε τον φύλακα-άγγελο του ΣΥΡΙΖΑ, αποφεύγοντας να καλέσει σε βοήθεια τον Ελληνικό λαό που θα μπορούσε (ήταν έτοιμος) μ’ ενα Δημοψήφισμα, να αποτρέψει το μοιραίο θάψιμο.

Τουναντίον, αντί η ΝΔ να “πατήσει πόδι” και να ζητήσει Δημοψήφισμα, το αποσιώπησε επιδιδόμενη σε ενέργειες αποπροσανατολισμού και για το θεαθήναι, όπως η εκ των προτέρων και εκ του ασφαλούς καταδικασμένη σε αποτυχία “Πρόταση Μομφής” και άλλα κοινοβουλευτικά χαριτωμένα…κκ

 

Το μέγεθος της εξάρτησης της ΝΔ από τα ίδια κέντρα εξουσίας που υπαγορεύουν την πολιτική τού ΣΥΡΙΖΑ,  φάνηκε καθαρά στο αποτέλεσμα των εκλογών για τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. 

Εκεί, ο (αυτονομημένος από το κόμμα του, σχετικά με το Δημοψήφισμα) Νεοδημοκράτης  Τζιτζικώστας,  έγραψε 63% και ο Συριζαίος Γιαννούλης 11%.

Αυτή θα ήταν σήμερα (σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στην Κεντρική Μακεδονία) η διαφορά μίας πατριωτικής ΝΔ  και του εθνομηδενιστικού ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή τη διαφορά στερείται η ΝΔ, μή ούσα εκπρόσωπος  του  πατριωτισμού, αλλά συνοδοιπόρος του ΣΥΡΙΖΑ στην “Οικονομική Παγκοσμιοποίηση” που θέλει να επιβάλλει τη “Νέα Τάξη” στο προτεκτοράτο της, Ελλάδα.

Δεδομένου ότι ο Νο1 εχθρός της Παγκοσμιοποίησης είναι ο πατριωτισμός, γεννάται το ερώτημα: 

– Αυτή την παράδοση τους στην “Παγκοσμιοποίηση”, που πάει μαζί με την παράδοση τής Ελληνικής ταυτότητας στους Σκοπιανούς, την αποδέχονται οι πατριώτες ψηφοφόροι της ΝΔ ;;;;;;;

Τό ίδιο ερώτημα, τίθεται και ως εξής: 

– Οι πατριώτες της ΝΔ αποδέχονται, ψηφίζοντας ΝΔ να ψηφίζουν τις εθνομηδενιστικές επιλογές της “Νέας Τάξης” και τού ΣΥΡΙΖΑ ;;;

Ή, μήπως, δεν βλέπουν το τι κάνουν ψηφίζοντας ΝΔ ;;; ……. 

 

 

Β) ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

Ακούγοντας στα συστημικά κανάλια τις αναλύσεις της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, παρατηρώ, ότι  δεν αναφέρεται (σχεδόν καθόλου) τόσο από τους ηττημένους όσο και από τους νικητές, η στάση τού ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την προσβολή  των δημοκρατικών θεσμών από το κόμμα αυτό, ως αιτία της ήττας του αυτής.

 

Φαίνεται πως, από κοινού  ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, έχουν εκδώσει “απαγορευτικό”, τόσο στα κανάλια όσο και στα στελέχη τους,  για τη μη αναφορά στο θέμα αυτό, καθώς δεν συμφέρει ούτε στο ένα ούτε στο άλλο κόμμα, το πρόταγμα του θέματος αυτού , εν όψει των επικείμενων εθνικών εκλογών.

Κι αυτό, διότι ο λαός κατέστη μάρτυρας του γεγονότος κατά το οποίο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και η ΝΔ) είχε την υποχρέωση, μετά τα παλλαϊκά συλλαλητήρια που συγκλόνησαν το πανελλήνιο, να προχωρήσει σε Δημοψήφισμα για το θέμα της παράδοσης του ονόματος Μακεδονία στους Σκοπιανούς, όχι μόνο δεν εκπλήρωσε την αυτονόητη αυτή υποχρέωση του, αλλά εξύβρισε χυδαία τον διαμαρτυρόμενο λαό.

 

Αλλά, δεν ήταν αυτή η πρώτη φορά που καταγράφηκε η περιφρόνηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τους δημοκρατικούς θεσμούς και τον λαό, τού οποίου η βούληση προκλητικά αγνοήθηκε και απαγορεύτηκε να ακουστεί μέσα από ένα δημοψήφισμα.

 

Ο λαός δεν ξέχασε την ακόμη χειρότερη περιφρόνηση που επέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ (ένα, υποτίθεται, αριστερό δημοκρατικό κόμμα) στον θεσμό του δημοψηφίσματος όταν (σε απόλυτη, πάλι, συμπαιγνία με τη ΝΔ) την 6η Ιουλίου του 2015, ανέτρεψε το ηρωικό δημοψήφισμα ΟΧΙ του 62% και το κατάντησε ντροπιαστικό ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, καθιστάμενος πραξικοπηματικά, από εντολοδόχος του λαού, εντολέας του, ακριβώς όπως η δικτατορική “χούντα των συνταγματαρχαίων”, το 1967.

 

Δεδομένου ότι ο Νο1 εχθρός της Δημοκρατίας είναι η Δικτατορία, η οποία “αποφασίζει και διατάσσει” κατά το δοκούν της, γεννάται το ερώτημα: 

– Αυτή την επιβολή της βούλησης  μίας μειοψηφίας επί της πλειοψηφίας, την αποδέχονται οι δημοκράτες ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ;;;;;;;

 

– Αποδέχονται,  οι δημοκράτες ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, την, με συνοπτικές διαδικασίες μίας μειοψηφίας, χωρίς την έγκριση του λαού,  παράδοση τής διαχείρισης τής Ελληνικής Οικονομίας και της  Εθνικής Ανεξαρτησίας σε εξωχώριες δυνάμεις και την παράδοση της Ελληνικής ταυτότητας  σε αλλόφυλους;;;

Ή, μήπως, δεν βλέπουν το τι κάνουν ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ ;;; ……. 

_____________________

 

Το αβίαστο συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω (και αυτά που αφορούν τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και αυτά που αφορούν τους ψηφοφόρους της ΝΔ) είναι πως, ΤΟΣΟ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ  ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ  ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ, με αποτέλεσμα, τα κόμματα αυτά να αφοπλίζουν την ελληνική κοινωνία από το να αποφασίζει και να πορεύεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ. 

 

Η παγίδευση αυτή που οδηγεί σε αιχμαλωσία αυτών των δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων, που τόσο απαραίτητες είναι στην κοινωνία μας, οφείλεται στο γεγονός ότι ζούμε σε μία μεταβατική περίοδο κατά την οποία η πολικότητα “Αριστερά – Δεξιά” έχει παύσει να υφίσταται και την διαδέχεται η νέα διεθνής πολικότητα “Οικονομική Παγκοσμιοποίηση – Πατριωτισμός”.

Η διαδοχή αυτή της παλιάς πολικότητας από τη νέα, δεν έχει γίνει ακόμη πλήρως αντιληπτή από την κοινωνία, με αποτέλεσμα τα κριτήρια της κομματικής επιλογής κατά τις εκλογές, να είναι αλλοπρόσαλλα.

Όσο θα παραμένει αόρατη η πραγματικότητα πως, για να επιβληθεί η Οικονομική Παγκοσμιοποίηση πρέπει να εξαφανίσει τόσο τον Πατριωτισμό όσο και τη Δημοκρατία, η κοινωνία θα ηττάται, χάνοντας όλο και περισσότερο, μαζί με αυτές τις δύο θεμελιώδεις βάσεις της, την ελευθερία της, την αυτοδιάθεση της και, ως επακόλουθο αυτών, την πρόοδο και την ευχαρίστηση των πολιτών από τη ζωή τους, που είναι το θεμελιώδες ζητούμενο της πολιτικής.

 

Τί πρέπει και τί μπορεί να γίνει ;

 

Αυτό που πρέπει να γίνει, σύμφωνα με τις παραπάνω Αλήθειες, είναι : κάθε πατριώτης και δημοκράτης, να εγκαταλείψει το κόμμα που, κάτω από κάποια κίβδηλη ταμπέλα “Αριστεράς” ή “Δεξιάς”, κρατά αιχμάλωτο τον πατριωτισμό ή τη δημοκρατικότητα των οπαδών του και να ενταχθεί σε ένα Κίνημα (ή και κόμμα) που διέπεται από Ηγεσία και Αρχές  πραγματικά Δημοκρατικές και Πατριωτικές.

 

Μπορεί αυτό να γίνει στις επερχόμενες εκλογές, στην Ελλάδα ;;;

 

Παρ’ όλο που υπάρχουν κάποια κόμματα (από τα νέα, που είναι εκτός κοινοβουλίου) που θα μπορούσαν, συμμαχώντας, να αποτελέσουν την πλατφόρμα συσπείρωσης των λαϊκών πατριωτικών/δημοκρατικών δυνάμεων της κοινωνίας, λόγω του ελάχιστου χρόνου που μεσολαβεί ως τη μέρα των επικείμενων εκλογών, η συμμαχία και η συσπείρωση αυτή, καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη, έως ανέφικτη.

 

Εκείνο που μπορεί (είναι εφικτό) να γίνει, είναι η (από την επόμενη μέρα των εκλογών που, ούτως ή άλλως, δεν πρόκειται να δώσουν μια κυβερνητική μακροημέρευση στο νικητή τους) οργάνωση της παρουσίασης στον λαό της παραπάνω Αλήθειας, ώστε να μπορέσει να συσπειρώσει τις δυνάμεις του, να συνταχθεί και να ορθώσει το ανάστημα του κατά τις μεθεπόμενες εκλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ