Προκόπης Παυλόπουλος:Οι θεμελιώδεις αρχές του Ολυμπιακού Κινήματος, βασικές συνιστώσες της Δημοκρατίας και της Ειρήνης

A4984E9A-CAA1-4CCA-B623-0C6ADD63335E.jpegΤη διαχρονική λάμψη του Ολυμπιακού Πνεύματος και των θεμελιωδών αρχών και αξιών του Ολυμπιακού Κινήματος υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε απόψε στην Πνύκα.

Κατά την τελετή έναρξης της πεντηκοστής ένατης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε από τους μετέχοντες να μεταφέρουν τις αξίες αυτές στις πατρίδες τους, «ως άλλοι λαμπαδηδρόμοι του ανέσπερου Ολυμπιακού Φωτός».
Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της Συνόδου ο κ. Παυλόπουλος, χαρακτήρισε ιερό τον χώρο της ιστορικής Πνύκας και τόνισε: «Αυτή η ετήσια Διεθνής Σύνοδος έχει ως κύριο στόχο -στόχο σύμφωνο με τον σκοπό ίδρυσης και λειτουργίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας- την προαγωγή και διάδοση των θεμελιωδών αρχών του Ολυμπιακού Κινήματος, όπως αυτές προκύπτουν από την διαχρονική λάμψη του Ολυμπιακού Πνεύματος. Ιδίως δε των αρχών της ευγενούς άμιλλας στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι, οι οποίες λειτουργούν ως βασικές συνιστώσες της Δημοκρατίας και της Ειρήνης. Εύκολα αντιλαμβάνεται καθένας την σημασία της Δημοκρατίας και της Ειρήνης στους σημερινούς ταραγμένους καιρούς. Κι όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη και τον Πλανήτη στο σύνολό του».
Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι με βάση τα δεδομένα αυτά, η επιλογή της Πνύκας για την σημερινή εναρκτήρια τελετή είναι «όχι απλώς ενδεδειγμένη αλλά, κυριολεκτικώς, επιβεβλημένη».
«Στον χώρο αυτόν, ουσιαστικά μετά τον 6ο αιώνα π.Χ., η Αθηναίων Πολιτεία εφάρμοσε κορυφαίους θεσμούς της ‘Αμεσης Δημοκρατίας, μέσ’ από τις μεθόδους της Ισονομίας και της Ισηγορίας, προκαλώντας την έκρηξη του Πνεύματος για την δημιουργία του Πολιτισμού και των Επιστημών ως τις μέρες μας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και κατέληξε: «Νέες και νέοι, που μετέχετε στην πεντηκοστή ένατη Διεθνή Σύνοδο για Νέους Μετέχοντες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, η οποία έχει την μόνιμη έδρα της στην Ολυμπία, ζήστε στην Χώρα μας, την Ελλάδα, αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία μύησης σε αρχές και αξίες που παραμένουν κλασικές και αναλλοίωτες. Και ας τις μεταφέρετε στις Πατρίδες σας, ως άλλοι λαμπαδηδρόμοι του ανέσπερου Ολυμπιακού Φωτός».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ