Καθετη πτώση των μετοχών της Amazon, Google και Facebook μετά την ανακοινωση έρευνας των αμερικανικών αρχών – ο Τραμπ δείχνει τα δόντια του.

img 0928Κάθετη πτώση των μετοχών των τριών κολοσσών έπειτα από αναφορές ότι η επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών κατά των μονοπωλίων ετοιμάζει τεκτονικές αλλαγές στον κλάδο.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών ξεκινά έρευνα κατά της Google για παραβίαση της αντιμονοπωλιακές νομοθεσίας.

Η ομοσπονδιακή επιτροπή εμπορίου ετοιμάζεται για εξονυχιστική έρευνα στα πεπραγμένα της Amazon, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον Ποστ.

Η πληροφορία ότι ήδη επιτροπή ετοιμάζεται να διερευνήσει τις συνέπειες της δράσης του facebook και τις πρακτικές του στον ψηφιακό ανταγωνισμό, οδήγησε τις μετοχές της εταιρείας σε κάθετη πτώση με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να μειωθεί κατά 40 δισεκατομμύρια δολάρια!

Παρόμοια συνέπειες και για την κεφαλαιοποίηση της Amazon η οποία μειώθηκε κατά 41 δισεκατομμύρια $. Ακόμα χειρότερη κατάσταση για την Alphabet, μητρική της Μπούμπη η οποία έχασε το ιλιγγιώδες ποσό των 55 δισεκατομμυρίων $.

Αυτές είναι οι εξελίξεις οπωσδήποτε σχετίζονται με την απόφαση του προέδρου Τραμπ να συγκρουστεί και με τους τρεις κολοσσούς τους οποίους έχει κατηγορήσει ονομαστικά για φοροδιαφυγή, για λογοκρισία και αλλά πολλά. Να σημειωθεί ότι πριν λίγο καιρό η επιτροπή εμπορίου διερεύνησε την Google μετά από καταγγελίες, αλλά έβαλε την υπόθεση στο αρχείο. Η διαφαινόμενη αποφασιστικότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης όμως να παρέμβει και να αποκτήσει ενδελεχή έλεγχο στα πεπραγμένα της εταιρείας, ήταν η αφορμή που πυροδότησε αυτές τις εξελίξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ