Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την 75η επέτειο της απόφασης των συμμαχικών δυνάμεων στην Νορμανδία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 0940Πόρτσμουθ, 5.6.2019

 

Τιμούμε σήμερα εδώ, στο Πόρτσμουθ, την 75η Επέτειο της πιο «Μεγάλης Μέρας του Πολέμου», της Απόβασης των Συμμαχικών Δυνάμεων στη Νορμανδία, την 5η Ιουνίου 1944, που σήμανε την αρχή του τέλους του Β ´ Παγκόσμιου Πολέμου και της ναζιστικής Γερμανίας.

Η ιστορική, από κάθε άποψη, επιχείρηση της Απόβασης στη Νορμανδία ήταν έργο της στενής συνεργασίας των διψασμένων για Ελευθερία και Δημοκρατία Λαών της Ευρώπης με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Αυτή η συνεργασία είναι επίκαιρη και αναγκαία, αν αναλογισθούμε τι συμβαίνει σήμερα στον Πλανήτη. Μέσω αυτής πρέπει, για μιαν ακόμη φορά, να υπερασπισθούμε, σε όλο τον Κόσμο, την Ειρήνη, την Ελευθερία και την Δημοκρατία. Και κάθε μια πλευρά αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι σε αυτό το ιστορικό χρέος.

Όσο για εμάς, τους Πολίτες της Ευρώπης, η Επέτειος της Απόβασης στη Νορμανδία μας διδάσκει το χρέος να υπερασπιζόμαστε, στο διηνεκές, το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα, το οποίο γεννήθηκε μέσ´ από τις στάχτες του Β´ Παγκόσμιου Πολέμου, από τους κάθε είδους εχθρούς του, που επιχειρούν να το κατεδαφίσουν. Δεν θα περάσουν. Δεν θα τους επιτρέψουμε να παρεμποδίσουν την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, δεν θα τους επιτρέψουμε να απειλήσουν την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ