Δίπλα στη βασίλισσα Ελισάβετ και τον Τραμπ ο Προκόπης Παυλόπουλος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την 75η επέτειο από την Απόβαση των Συμμάχων στη Νορμανδία γιόρτασαν οι ηγέτες και ανάμεσα στους επίσημους καλεσμένους ήταν και ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Μάλιστα, στις φωτογραφίες απεικονίζεται ο κ. Παυλόπουλος να κάθεται δίπλα στον Αμερικανό πρόεδρο και τη σύζυγό του Μελάνια και στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Στο μήνυμά του με αφορμή την επέτειο, ο κ. Παυλόπουλος είπε: «Η ιστορική, από κάθε άποψη, επιχείρηση της Απόβασης στη Νορμανδία ήταν έργο της στενής συνεργασίας των διψασμένων για ελευθερία και Δημοκρατία λαών της Ευρώπης με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Αυτή η συνεργασία είναι επίκαιρη και αναγκαία, αν αναλογισθούμε τι συμβαίνει σήμερα στον Πλανήτη. Μέσω αυτής πρέπει, για μιαν ακόμη φορά, να υπερασπισθούμε, σε όλο τον κόσμο, την ειρήνη, την ελευθερία και την δημοκρατία. Και κάθε μια πλευρά αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι σε αυτό το ιστορικό χρέος.
Όσο για εμάς, τους πολίτες της Ευρώπης, η Επέτειος της Απόβασης στη Νορμανδία μας διδάσκει το χρέος να υπερασπιζόμαστε, στο διηνεκές, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, το οποίο γεννήθηκε μέσ´ από τις στάχτες του Β´ Παγκόσμιου Πολέμου, από τους κάθε είδους εχθρούς του, που επιχειρούν να το κατεδαφίσουν.
Δεν θα περάσουν. Δεν θα τους επιτρέψουμε να παρεμποδίσουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, δεν θα τους επιτρέψουμε να απειλήσουν την ευρωπαϊκή δημοκρατία και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ