Τι δείχνουν οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 0686Απανωτές είναι οι έρευνες που διεξάγονται για τις εθνικές εκλογές και από τα δύο κόμματα. Τα συμπεράσματα μέχρι στιγμής δείχνουν παγιωμένη την διψήφια διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων, αλλά και αύξηση της συσπείρωσης του ΣυΡιζΑ. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του Ολυμπία, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί την υψηλότατη συσπείρωση της, γεγονός που την οδηγεί και σε αύξηση των ποσοστών της τα οποία ενδέχεται να αγγίξουν ακόμα και το 39%. Ο ΣυΡιζΑ συσπειρώνεται και φαίνεται να φτιάχνει κι αυτός τα ποσοστά του κινούμενος στο 27%. Η αιτία της αύξηση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας που ούτως ή άλλως είχε υψηλότατη συσπείρωση, οφείλεται στο ευρύτατο πολιτικό πεδίο στο οποίο απευθύνεται. Πρακτικά τοκόμμα παίρνει ψήφους από το κέντρο, αλλά και ψηφοφόρους που ψήφισαν κεντροαριστερά κόμματα, έως την άκρα δεξιά.

Ο ΣυΡιζΑ βελτιώνει τα ποσοστά του, η απόφαση του όμως να κινηθεί με σαφές αντιδεξιό πρόσωπο, μειώνει τις πιθανές δεξαμενές ψηφοφόρων αφού από το κέντρο έως την άκρα δεξιά, η αντιδεξιά ρητορική δεν έχει καμία διείσδυση. Γι’ αυτό την ακρίβεια ο ΣυΡιζΑ καταφέρνει να μονοπωλήσει το συγκεκριμένο κομμάτι, το οποίο όμως δεν έχει το εύρος για να τον οδηγήσει στην ανατροπή του αποτελέσματος των ευρωεκλογών.

Παράλληλα, αφόρητες είναι οι πιέσεις που δέχονται τα μικρότερα κόμματα. Τόσο από το δίπολο που παραδοσιακά συμπιέζει τους μικρότερους συγγενείς συνασπισμούς πέριξ των δύο πόλων, όσο και από σαφή πολεμική που δέχονται, ειδικά τα κόμματα της δεξιάς μέσω των ΜΜΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ