Μπορεί να είναι το Ιράν, μπορεί και η Σαουδική Αραβία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 1023

Με μαγνητικές νάρκες εντέλει έγιναν οι επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια στον περσικό κόλπο. Οι αρχές των ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν. Παρουσιάζουν και βίντεο όπου δείχνουν ιρανούς στρατιώτες να αφαιρούν μαγνητική νάρκη, σαν αυτή που προκάλεσε τις εκρήξεις, από το τοίχωμα του δεξαμενόπλοιου.

Θα είχε συμφέρον το Ιράν να κάνει κάτι τέτοιο; Και βέβαια θα είχε. Για την ακρίβεια θα ήταν μία ηχηρή απάντηση – αντίποινα στην καταστροφή της Συρίας, όταν το Ιράν προσπάθησε να περάσει τον αγωγό πετρέλαιο που θα έβγαζε το πετρέλαιο απευθείας στην Μεσόγειο.

img 1024

Η συγκυρία όμως είναι προβληματική. Μετά από 40 χρόνια ιάπωνας πρωθυπουργός επισκέπτεται το Ιράν. Ακριβώς την ημέρα της επίσκεψης γίνεται αυτή η ενέργεια. Θα μπορούσε λοιπόν να είναι και προβοκάτσια όπως υποστηρίζει η Τεχεράνη. Θα μπορούσε φυσικά να είναι και τέλεια δικαιολογία για το Ιράν.

Ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι; Για παρόμοιους λόγους η Σαουδική Αραβία. Κυρίως αυτή ωφελείται από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου παγκοσμίως. Διότι το Ιράν βρίσκεται σε εμπάργκο. Και η επίσκεψη του ιάπωνα Πρωθυπουργού είναι ένα εφιαλτικό σενάριο για την Σαουδική Αραβία ειδικά από την στιγμή που πηγαίνει ως μεσολαβητής για την εξομάλυνση των σχέσεων Ιράν – Δύσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ