https://www.dailymotion.com/video/x7bf3lr
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (SETE Intelligence), οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό το 2017 άγγιξαν τους 400.000 ανθρώπους. Αριθμός που από το 2008 και έπειτα αυξάνει σταθερά, και ειδικά μετά το 2014, περιγράφοντας έναν κλάδο που ουδώλως επλήγη από την κρίση, συγκριτικά βέβαια με όλους τους υπόλοιπους.
Για το 2017, κατά τα αποτελέσματα της ελεγκτικής δράσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και του ΕΦΚΑ, επισιτισμός, χονδρικό και λιανικό εμπόριο αποτελούν τα βαριά χαρτιά της ανασφάλιστης εργασίας στη χώρα μας. Στους τομείς αυτούς, σύμφωνα με τα στοιχεία, εντοπίστηκαν τότε σχεδόν 5.500 επιχειρήσεις έναντι 36.683 που ελέγχθηκαν. Με μια απλή αναγωγή και στην περίπτωση που το «δείγμα» των ελέγχων αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα στην αγορά εργασίας του Τουρισμού, περίπου 60.000 εργαζόμενοι αποτελούν έρμαιο της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
Πρωτοφανή φαινόμενα ενοικίασης εργαζομένων εντοπίστηκαν στα Χανιά , ύστερα από ελέγχους της τοπικής επιθεώρησης εργασίας . Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Παγκρήτια σύσκεψη τουρισμού και επισιτισμού, οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι απασχολούνται κυρίως σε ξενοδοχειακές μονάδες, και αμείβονται με τον κατώτατο μισθό της ΓΣΕΕ ή μαύρα
ΓΣΕΕ,ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ,ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,ΧΑΝΙΑ,ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ,ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ