Τοστ χωρίς ψωμί: Kι όμως γίνεται!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσο παράδοξο και αν ακούγεται υπάρχει ο τρόπος να απολαύσουμε το αγαπημένο μας τοστ αποφεύγοντας την κατανάλωση ψωμιού, το οποίο στην παρακάτω συνταγή αντικαθίσταται από έναν άλλο νόστιμο και πολύ θρεπτικό υδατάνθρακα, τη γλυκοπατάτα.

Η γλυκοπατάτα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, βιταμίνη Β5, B6, θειαμίνη, νιασίνη, ριβοφλάνη και καροτενοειδή που δικαιολογούν το πορτοκαλί της χρώμα. Μια μεγάλη γλυκοπατάτα περιέχει περισσότερο από 100% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης βιταμίνης Α, η οποία αποτελεί σπουδαίο αντιοξειδωτικό και σχετίζεται με την πρόληψη του καρκίνου, την αντιγήρανση και τη διατήρηση της καλής όρασης.
Για να φτιάξετε οκτώ τοστ χωρίς ψωμί θα χρειαστείτε:
2 γλυκοπατάτες λεπτοκομμένες σε ροδέλες
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί της επιλογής σας, όπως ένα Εdam με έντονα αρώματα γάλακτος ή ένα επιλεγμένο gouda, ενώ ενδιαφέρουσα πρόταση μπορεί να είναι και ένα καπνιστό τυράκι. Μην ξεχνάτε και το ημίσκληρο ελληνικό κατσικίσιο τυρί, που ενδείκνυται πολύ για τοστ, μιας και όταν λιώσει απελευθερώνει τα αρώματά του και γίνεται ακόμα πιο γευστικό! Εκτός αυτού, λόγω του κατσικίσιου γάλακτος, αποτελεί μια θρεπτικά ανώτερη επιλογή.
3/4 φλιτζανιού light κρέμα γάλακτος . Αν θέλετε μια πιο ελαφριά εκδοχή, προτιμήστε γιαούρτι στην ίδια ποσότητα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 ή 3 κλωναράκια θυμάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα πιπέρι
Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 250 βαθμούς.
Σε ένα μικρό τηγάνι ανακατέψτε για πέντε λεπτά συνεχόμενα την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι μαζί με το σκόρδο, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Πάρτε ένα ταψάκι ειδικό για την παρασκευή μάφιν και αλείψτε το με λάδι. Βάλτε 6 φέτες γλυκοπατάτας σε κάθε τρύπα και πασπαλίστε ανάμεσα σε κάθε φέτα με τυρί. Ότι περισσέψει ρίξτε το από πάνω, σαν να σφραγίζετε τα τοστάκια σας.
Ρίξτε από πάνω 2 κ.σ. από το μείγμα της κρέμας γάλακτος και καλύψτε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο. Αφού ψήσετε για 45 λεπτά, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και αφήστε το στο φούρνο μέχρι να ξεροψηθεί το τυράκι!
Πηγή: cheeselovers.gr
dogma

ΔΗΜΟΦΙΛΗ