Πέντε (5) τρόφιμα που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά οι οποίες μπορούν να ενταχθούν σε μια ισορροπημένη διατροφή.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συμπεριλάβουμε στα κυρίως γεύματα της ημέρας και τα σνακ, τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες και άλλα συστατικά (ιχνοστοιχεία, μέταλλα, αντιμικροβιακές ουσίες), τα οποία τονώνουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
1. Το γιαούρτι:
περιέχει προβιοτικά ή αλλιώς “φιλικά” βακτήρια που ενισχύουν συνολικά την ανοσολογική άμυνα του εντέρου, προστατεύουν από τους ιούς και μειώνουν χρονικά τη διάρκεια του κρυολογήματος. Επίσης το υψηλό περιεχόμενο των γαλακτοκομικών σε βιταμίνη Α και βιταμίνες της ομάδας Β (Β1, Β2 και Β12) έχει ως αποτέλεσμα την επιπρόσθετη προστασία της υγείας του ανοσοποιητικού σας συστήματος.
2. Φρούτα:
περιέχουν κυρίως βιταμίνη C, ένας από τους καλύτερους συμμάχους του οργανισμού κατά των ιώσεων. Αδρανοποιεί τις ελεύθερες ρίζες, βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Ανήκει στα ισχυρά αντιοξειδωτικά της φύσης, και η χορήγησή της σε συμπλήρωμα διατροφής έχει προταθεί εδώ και χρόνια για την προστασία από τις χειμερινές ιώσεις.
3. Ελαιόλαδο και Ελιές:
περιέχουν κυρίως την Βιταμίνη Ε η οποία είναι αντιοξειδωτική και λιποδιαλυτή, γι’ αυτό προστατεύει τα κύτταρα από τη φθορά και βελτιώνει το αμυντικό σύστημα του οργανισμού.
4. Σκόρδο:
Η αλισίνη που περιέχει το σκόρδο, συγκαταλέγεται στις ισχυρότερες αντιμικροβιακές ουσίες. Επίσης, περιέχει και βιταμίνη C, γεγονός που κατατάσσει το σκόρδο στα καλύτερα φυσικά προϊόντα για την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού.
5. Πράσινο τσάι εμπλουτίστε το με λίγες σταγόνες λεμονιού ή μελιού:
είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και κατεχίνες, το πράσινο τσάι, προσφέρει αμέτρητα οφέλη στην υγεία του οργανισμού. Καταπολεμά ιούς, βακτήρια αλλά και τις ελεύθερες ρίζες.
Ευστρατία Κουνιαρέλη / Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
diatrofi

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ