Ελληνικές, Υγιεινές και θρεπτικές συνταγές για το καλοκαίρι, ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΑΣ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί του όλες οι γεύσεις και τα αρώματα που συνοδεύουν αυτή την εποχή του χρόνου! Στο νησί ή στην πόλη, στην παραλία ή στον κήπο, το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι συνυφασμένο με καλό και πεντανόστιμο φαγητό για όλα τα γούστα! Εδώ έχουμε επιλέξει για εσάς λίγες χορτοφαγικές συνταγές που γίνονται εύκολα στον φούρνο! Κι αν αναρωτιέστε «Πώς να καθαρίσω τον φούρνο;», μην ανησυχείτε, μπορείτε να πατήσετε εδώ για περισσότερες πληροφορίες! 

 

1. Γεμιστά. Κανένα φαγητό δεν θυμίζει περισσότερο καλοκαίρι από τα παραδοσιακά γεμιστά. Εδώ θα δούμε τη συνταγή για τα «ορφανά», δηλαδή χωρίς κιμά γεμιστά που είναι ο ορισμός του καλοκαιρινού φαγητού! Θα χρειαστούμε πιπεριές, ντομάτες, κολοκυθάκια και μελιτζάνες, καθώς επίσης: ρύζι Καρολίνα, ελαιόλαδο, μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Κόβετε τα λαχανικά έτσι ώστε να μπορούν να γεμίσουν και κρατάτε τα «καπάκια». Βάλτε στην άκρη την ψίχα από τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες. Στο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και την ψίχα από τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια. Προσθέτετε την ψίχα της ντομάτας, το ρύζι, το αλατοπίπερο και ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Στο τέλος ψιλοκόβετε από πάνω τα μυρωδικά. Βγάζετε το μείγμα, που πρέπει να είναι αρκετά υγρό, και το τοποθετείτε στα λαχανικά γεμίζοντάς τα κατά 2/3. Ψήνετε για 75΄. Βγάζετε από τον φούρνο και απολαμβάνετε τα γεμιστά σας κρύα ή ζεστά! 

2. Ρεβιθάδα στο φούρνο. «Μα, είναι η ρεβιθάδα καλοκαιρινό φαγητό;», θα αναρωτηθεί κανείς. Ψάξτε την απάντηση στις ταβέρνες των νησιών που ξέρουν να σερβίρουν μια καλή ρεβιθάδα με λεμόνι! Θα χρειαστείτε ρεβίθια, κρεμμύδια, ελαιόλαδο, φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και λεμόνι. Αφήνετε αποβραδίς τα ρεβίθιανα μουλιάσουν. Το πρωί, αφού τα ξεπλύνετε, τα βάζετε σε ένα πήλινο σκεύος μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και νερό που να τα σκεπάζει. Κλείνετε το σκεύος με το καπάκι του και αφήνετε να σιγοψηθεί στους 170 βαθμούς για 4 ώρες. Καλή όρεξη!

3. Πατάτες στιφάδο. Πεντανόστιμο, υγιεινό φαγητό που μπορείτε να κάνετε πολύ εύκολα! Θα χρειαστείτε: μικρές πατάτες, κρεμμυδάκια για στιφάδο, ελαιόλαδο, πετιμέζι, λιαστές ντομάτες, ζωμό λαχανικών, ρίγανη, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι. Σιγοβράζετε τις πατάτες με αλάτι για 10 λεπτά. Σε αντικολλητικό σκεύος βράζετε τα κρεμμυδάκια και προσθέτετε τον πολτό από τις λιαστές ντομάτες, το πετιμέζι, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Βράζετε για 10 λεπτά. Σε μια γάστρα βάζετε τις πατάτες και τα κρεμμυδάκια με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτετε τα μυρωδικά και τον ζωμό. Ψήνετε στον φούρνο με κλειστό καπάκι για περίπου μία ώρα. Αυτό ήταν!

4. Χορτοφαγική πίτσα με αραβική πίτα. Πανεύκολο και πεντανόστιμο! Θα χρειαστείτε: αραβικές πίτες, μανιτάρια, πιπεριές κόκκινες και κίτρινες, ντοματάκι κονκασέ, σκόρδο, ελαιόλαδο, ζάχαρη, αλάτι. Σοτάρετε το σκόρδο στο ελαιόλαδο, προσθέτετε το ντοματάκι, ζάχαρη και αλάτι και βράζετε για 20 λεπτά. Ψήνετε για 20 λεπτά στον φούρνο τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες, αφού πρώτα τα ραντίσετε με λίγο ελαιόλαδο και τα αλατίσετε. Απλώνετε στις αραβικές πίτες τη σάλτα, τοποθετείτε επάνω τα μανιτάρια και τις πιπεριές και ψήνετε για άλλα 5-10 λεπτά. Έτοιμη η πίτσα!

 

Το καλοκαίρι είναι μια υπέροχη εποχή και τα αρώματα από τις συνταγές του καλοκαιριού είναι μεθυστικά! Εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε τις συνταγές μας σας ευχόμαστε καλή απόλαυση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ