Ελληνο-κινεζική συνεργασία στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέους δρόμους διμερούς συνεργασίας ανοίγει για Ελλάδα και Κίνα, ο τομέας των νέων τεχνολογιών και συγκεκριμένα αυτός της τεχνητής νοημοσύνης (AI), ειδικότερα στον τομέα των μεταφορών και των εφαρμογών smart cities. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να επενδύσει, με κινεζική υποστήριξη, σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης για την ενίσχυση της ψηφιακής μετάβασης της οικονομίας της.

Σε αυτήν την προοπτική της χώρας επενδύει ο κορυφαίος κινεζικός όμιλος στην AI τεχνολογία, DeepBlue Technology. Η κινεζική εταιρεία, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, θα δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα μέσω της Amani Swiss, αποκλειστικού αντιπροσώπου της σε Ελλάδα, Κύπρο και Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Στόχος του κινεζικού ομίλου είναι μέσω της Ελλάδας να επεκταθεί στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου. Με την είσοδό της στην ελληνική αγορά, η DeepBlue Technology επιδιώκει να προσφέρει ΑΙ τεχνολογίες και εφαρμογές που θα αλλάξουν ριζικά τις δημόσιες μεταφορές, τις πληρωμές, το λιανικό εμπόριο και συνολικά το σύγχρονο αστικό περιβάλλον.
Η κινεζική εταιρεία προχωρά παράλληλα σε συνεργασία με τη Σχολή Πληροφορικής τους Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στον τομέα της έρευνας. Η συνεργασία DeepBlue Technology-ΑΠΘ αφορά στη δημιουργία ενός νέου AI Innovation HUB, που θα αναδείξει την Ελλάδα σε διεθνή πόλο έρευνας και ανάπτυξης ΑΙ εφαρμογών.
Θέσεις εργασίας
Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η μεταφορά τεχνογνωσίας και η ενίσχυση της έρευνας για την ανάπτυξη εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης αποτελούν στρατηγικές προτεραιότητες της κινεζικής DeepBlue Technology στην Ελλάδα. Αυτό διευκρίνισε ο CEO της DeepBlue Technology, κ. Anderson Chen Haibo, σε συνέντευξη Τύπου της εταιρείας για την είσοδο στην ελληνική αγορά. Ο ίδιος επισήμανε την ανάγκη ισχυρότερης διεθνούς συνεργασίας στις αναδυόμενες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική και η βιολογική νοημοσύνη.
“Στόχος μας είναι να εξυπηρετήσουμε την ανθρωπότητα μέσω της τεχνητής νοημοσύνης και στην Ελλάδα αυτό θα συμβεί μέσω ενός συνδυασμού έρευνας, νέων εφαρμογών, τοπικής παραγωγής και κυρίως μέσα από στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαίους εκπροσώπους της ελληνικής οικονομίας και καινοτομίας”, ανέφερε σχετικά.
“Στις μεγάλες πόλεις της Κίνας, η ψηφιακή τεχνολογία χρησιμοποιείται για τα πάντα. Όλα γίνονται ψηφιακά. Πριν από πέντε χρόνια, αυτό δεν συνέβαινε. Στην Κίνα αναπτυσσόμαστε ταχύτατα. Η Ελλάδα παρουσιάζει εξαιρετικά καλές προοπτικές”, επεσήμανε ο αντιπρόεδρος του ομίλου και Πρόεδρος της DeepBlue Ευρώπης, κ. David Duan Kin.
Να σημειωθεί ότι η DeepBlue Technology ιδρύθηκε το 2014 στη Σαγκάη και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες, παγκοσμίως, στον τομέα των ΑΙ τεχνολογιών. Ηγείται σε διεθνές επίπεδο της έρευνας και ανάπτυξης ΑΙ εφαρμογών, δραστηριοποιείται συνολικά σε 17 χώρες ανά τον κόσμο και διαθέτει κέντρα έρευνας και ανάπτυξης σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία.
sepe

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ