Ο ΣυΡιζΑ επιτέλους κατανόησε, έστω και αργά, ότι οι Πρέσπες ήταν η κύρια αιτία της ήττας τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι κρύβεται πίσω από τα “μνημόσυνα” για την στάση προηγούμενων κυβερνήσεων στο θέμα των Σκοπίων;

Μέχρι πριν τις ευρωεκλογές, το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣυΡιζΑ θεωρούσε ότι οι Πρέσπες δεν θα επηρέαζαν το εκλογικό αποτέλεσμα. Όλα αυτά παρότι η συμφωνία των Πρεσπών ήταν η αφορμή να βγει για πρώτη φορά ο ελληνικός λαός στους δρόμους κατά της κυβέρνησης. Γεγονός που θα έπρεπε να τους είχε θορυβήσει από τότε και όχι να τους κάνει να επιδοθούν σε αριστερίστικες σοφιστείες, τύπου “βγήκαν μόνο 100,000 στον δρόμο άρα οι υπόλοιποι συμφωνούν“, “είναι ακραίοι αυτοί που διαμαρτύρονται” κλπ κλπ.

Εκεί ακριβώς είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την ήττα του ΣυΡιζΑ στην ελληνική κοινωνία. Διότι από εκεί εκπορεύτηκε και η ήττα στις εκλογές. Η αλαζονεία που επέδειξαν κυρίως οι αρχιτέκτονες της για αυτή τη συμφωνία, τα σόου με τα καπελάκια και άλλα φαιδρά, αντί να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό αναλυτικά για τις θέσεις των υπερασπιστών της συμφωνίας, ήταν το Βατερλώ. Όταν δεν ασχολείσαι να πείσεις τον ελληνικό λαό για κάτι που διαφωνεί μαζικά, όταν δεν κάνεις δημοψήφισμα για την συμφωνία, ώστε να εξηγήσεις αναλυτικά τα οποία επιχειρήματα σου, όταν την περνάς οριακά από την Βουλή με τον τρόπο που είδαμε, και παράλληλα παριστάνεις την στρουθοκάμηλο ότι “δεν έγινε και τίποτα”, μην περιμένεις μετά να κερδίσεις τις εκλογές.

Τις τελευταίες ημέρες λοιπόν βλέπουμε ένα κρεσέντο αναφορικά με το μακεδονικό και την διαχρονική στάση άλλων ελληνικών κυβερνήσεων. Τουλάχιστον, έστω και αργά κάποιοι στον ΣυΡιζΑ έβγαλαν το κεφάλι από το χώμα και κατάλαβαν ότι οι Πρέσπες ήταν η καταστροφή τους, φυσικά είναι αργά για δάκρυα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ