Aπειλεί με νέα εισβολή στην Κύπρο ο Τσαβούσογλου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με νέα εισβολή απειλεί την Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
«Δεν έχει σημασία για εμάς το τι κάνουν οι Ελληνοκύπριοι»
Σε συνέντευξή του στην Τουρκική κρατική τηλεόραση TRT, ο Τσαβούσογλου ανέφερε: «Δεν έχει σημασία για εμάς το τι κάνουν οι Ελληνοκύπριοι».
«Στην ανατολική Μεσόγειο δεν μπορούν να κάνουν κανένα βήμα. Αν τολμήσουν, θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση, όπως στο παρελθόν», διεμήνυσε, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
«Η Τουρκία αποφασίζει τι θα κάνει μέσα στην υφαλοκρηπίδα της»
Μάλιστα, ο Τσαβούσογλου επέμεινε ότι η Άγκυρα κινείται με βάση το διεθνές δίκαιο. «Μόνον η Τουρκία αποφασίζει τι θα κάνει μέσα στην υφαλοκρηπίδα της. Είναι καθήκον της Τουρκίας, ως εγγυήτριας δύναμης, να προστατέψει τα δικαιώματα της ‘’Τουρκικής Δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου’’ και του τουρκοκυπριακού λαού», ανέφερε.
Στην ίδια γραμμή είχε κινηθεί και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που αφότου υπεραμύνθηκε της νομιμότητας των όσων έχει κάνει η Άγκυρα στη Μεσόγειο, είχε απειλήσει επίσης με εισβολή. «Αν έρθουν μπροστά μας κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα, τότε κι εμείς ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν και ξέρουμε να το κάνουμε».
Ανησυχία στα Κατεχόμενα: Υποβρύχιο πλέει ανοικτά της Κερύνειας (photo)
Κατεχόμενα: Σε άλλα νέα… ένα τουρκικό υποβρύχιο πλέει ανοικτά της Κερύνειας και προκαλεί αναστάτωση τους κατοίκους. Οι φωτογραφίες από την «περατζάδα» έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.
Το sigmalive αναφέρει ότι η φωτογραφία ενός υποβρυχίου στα ανοιχτά της Κερύνειας έχει κάνει τον γύρο των τ/κ μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η εφημερίδα Kibris Postasi ισχυρίζεται πως το υποβρύχιο ανήκει στο Τουρκικό Ναυτικό και δραστηριοποιείται στην Μεσόγειο.
Επίσης, σύμφωνα με «αξιόπιστες πηγές» που επικαλείται η εφημερίδα, ο λόγο άφιξης του υποβρυχίου στην σκλαβωμένη Κερύνεια είναι για «εφοδιασμό σε τρόφιμα».
Στο λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας βρέθηκε το υποβρύχιο Sakarya τον περασμένο Απρίλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ