Ο Προκόπης Παυλόπουλος δικαιώνεται τρία χρόνια μετά και από την Μέρκελ: Η οικονομία πρέπει να υπηρετεί τους ανθρώπους κι όχι το αντίθετο!

Επίσημοι προσκεκλημένοι στα πρόσφατα γενέθλια της ILO (Διεθνής Οργάνωση Εργασίας) ήταν μια ντουζίνα εκπρόσωποι κυβερνήσεων. Με πρώτη και καλύτερη τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ, η οποία το τελευταίο διάστημα προτιμά να εμφανίζεται και να βγάζει λόγους εκτός συνόρων. Είπε λοιπόν η καγκελάριος ότι «η οικονομία πρέπει να υπηρετεί τους ανθρώπους κι όχι το αντίθετο»! Λίγο αργά το θυμήθηκε, σημειώνει ορθά ο Δημήτρης Χρήστου στο slpress.gr.

Διότι αυτή την επισήμανση είχε κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος το 2016, ξεσηκώνοντας πλήθος αντιδράσεων εντός των τειχών από τον κύριο Μπάμπη, την κυρία Σπυράκη και άλλους σπουδαίους ντόπιους “αναλυτές”. Να σημειωθεί ότι πριν την δήλωση της Μέρκελ, είχε προηγηθεί ο Εμάνουελ Μακρόν που είχε αντιγράψει στην κυριολεξία τις θέσεις του Προκόπη Παυλόπουλου για την Ευρώπη, τον άνθρωπο και την οικονομία.

Ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ήταν ο πρώτος δυτικός πολιτικός ο οποίος στηλίτευσε ανοιχτά την επικυριαρχία του οικονομικού επί του θεσμικού, εντοπίζοντας και καταγράφοντας την μετάλλαξη που επιφέρει ο νεοφιλελευθερισμός στις δημοκρατικές δομές. Ο περιβόητος Μινώταυρος του νεοφιλελευθερισμού, ο όρος που εισήγαγε ο Προκόπης Παυλόπουλος για να περιγράψει αυτή την αλλοίωση των δυτικών αξιών, έχει γίνει πλέον σημείο αναφοράς και αποδοχής από τους κορυφαίους ηγέτες της Ευρώπης. Έχει γίνει για την ακρίβεια πόλος αντίστασης και επαναδημιουργίας της Ευρώπης των λαών απέναντι στην Ευρώπη των κερμάτων. Ισχυρές προσωπικότητες όπως ο Σταϊνμάγερ δεν έχουν διστάσει να αναφερθούν ονομαστικά στις θέσεις του Έλληνα Προέδρου υιοθετώντας πλήρως και απαιτώντας την εφαρμογή τους ως απάντηση για την δόμηση μίας βιώσιμης Ευρώπης την ώρα που αυτή κινδυνεύει να καταστραφεί εκ των έσω. Σε αυτό ακριβώς το μήκος κύματος είναι η ομιλία του Εμανουέλ Μακρόν ενώπιον της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) στη Γενεύη όπου κατήγγειλε τις παρεκκλίσεις ενός «καπιταλισμού που τρελάθηκε». Αλήθεια, όλοι αυτοί οι απίστευτοι τύποι, οι γραφιάδες – τζουκμπόξ που είχαν βγει τότε με δόλο για να αποδομήσουν τις θέσεις του Έλληνα Πρόεδρου, που κρύβονται σήμερα; Φυσικά αυτές οι γελοίες φωνές έμοιαζαν κλαυσίγελος μπροστά στον Ευρωπαίο ηγέτη Παυλόπουλο. Και μοιραία εξαϋλώθηκαν.

Έκτός φυσικά από κάποιους που ανταμείφθηκαν με θέσεις σε ψηφοδέλτια κομμάτων που κάποτε στήριζαν τον κοινωνικό φιλελευθερισμό.

Μην περιμένετε λοιπόν από τους ζηλωτές των κερμάτων, τους αναλυτές τζουκμπόξ να τολμήσουν να στηλιτεύσουν τις δηλώσεις μακρόν και Μέρκελ. Είναι πολύ απασχολημένοι για να μαζεύουν ψηφαλάκια. Από ανθρώπους, όχι κέρματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ