Συνελήφθη ο δισεκατομμυριούχος κολλητός της Κλίντον Τζέφρι Έπσταϊν για σεξουαλική κακοποίηση και trafficking ανηλίκων κοριτσιών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνελήφθη ο δισεκατομμυριούχος χρηματιστής Τζέφρι Έπσταϊν, κατηγορούμενος για σωματεμπορία και σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων ανήλικων κοριτσιών από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των New York Times δύο άτομα με γνώση επί των κατηγοριών είπαν πως ο Έπσταϊν συνελήφθη στη Νέα Υόρκη και κρατείται από τις ομοσπονδιακές αρχές και αναμένεται να εμφανιστεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο τη Δευτέρα.
Ο 66χρονος είχε αποφύγει την απαγγελία ομοσπονδιακών κατηγοριών το 2007 και το 2008, στο πλαίσιο μιας αμφιλεγόμενης για πολλούς συμφωνίας. Τελικά όμως, ο Έπσταϊν δήλωσε ένοχος για πιο ελαφρές κατηγορίες και εξέτισε 13 μήνες, ενώ καταχωρήθηκε ως ένοχος για σεξουαλικής φύσεως αδικήματα. Ωστόσο η συμφωνία του επέτρεπε να βγαίνει από τη φυλακή της κομητείας Παλμ Μπιτς έξι ημέρες την εβδομάδα για να δουλεύει στο γραφείο του.
Το Σάββατο συνελήφθη από ομοσπονδιακούς πράκτορες στο αεροδρόμιο Τέτερμπορο στο Νιου Τζέρσεϊ αφού το ιδιωτικό του τζετ προσγειώθηκε εκεί από το Παρίσι.
Σύμφωνα με το The Daily Beast, ο Έπσταϊν κατηγορείται για αποπλάνηση και trafficking δεκάδων ανηλίκων στη Νέα Υόρκη και τη Φλόρινταμεταξύ του 2002 και του 2005. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά δεκάδες ανήλικες, πληρώνοντας για «μασάζ» και στη συνέχεια αποπλανώντας τις σεξουαλικά στην έπαυλή του.
Η υπόθεση ήρθε εκ νέου στην επικαιρότητα μετά από ερευνητικό ρεπορτάζ της The Miami Herald τον Νοέμβριο, όπου μιλούσαν τέσσερα από τα θύματά του, που είναι πλέον ενήλικες. Ένα από αυτά, η Κόρτνεϊ Γουάιλντ, φορούσε δήλωσε πως «έψαχνε κορίτσια που ήταν σε δύσκολη θέση, κορίτσια που ήταν βασικά άστεγα…κυνηγούσε κορίτσια που νόμιζε ότι δεν θα άκουγε κανείς».
Ο Έπστειν είναι γνωστός για τις στενές σχέσεις που διατηρούσε με την οικογένεια Κλίντον, με τους τελευταίους να φιλοξενούνται πολλές φορές σε πτήσεις με τα ιδιωτικά του αεροπλάνα και σε φιλανθρωπικά γκαλά που διοργάνωνε.
 
Πηγή: tvxs.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ