Περίεργη αντίδραση των σκοπιανών ακροδεξιών στην στελέχωση των μυστικών υπηρεσιών με αντιισλαμιστές.

Υποτίθεται ότι το VMRO Αντιτίθεται στους ισλαμιστές. Προκαλεί λοιπόν εντύπωση η αντίδραση του για την στελέχωση των μυστικών υπηρεσιών από τον Ζάεφ με στελέχη συνδεόμενα με ΜΚΟ που πρωταγωνίστησε στην πρόληψη της ισλαμικής τρομοκρατίας.
Ο διευθυντής του Οργανισμού Πληροφοριών, Έρολντ Μουσλίου, ενθαρρύνεται από το αφεντικό του, Στέβο Πενταρόφσκι, που είναι το δεύτερο πρόσωπο του Ζόραν Ζάεφ, να ενεργεί για την απομάκρυνση  του προσωπικού των μυστικών υπηρεσιών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του VMRODPMNE, Ναούμ Στοϊλκόφσκι, σε συνέντευξη Τύπου.


Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη θέση του βοηθού του Μουσλίου, έχει διορισθεί πρόσωπο που είχε προσληφθεί ως ερευνητής έργου στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ)  Nexus’.


«Η ερώτηση για τον πρόεδρο Στέβο Πενταρόφσκι, είναι εάν πρόεδρος αυτής της ΜΚΟ είναι η σύζυγος του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, Μουσλίου,  και αν η  Nexus’ έχει έδρα τη διεύθυνση κατοικίας του Μουσλίου που σχηματίστηκε μόλις πριν από δύο χρόνια.


Από αυτή η ΜΚΟ,  τότε έχει συνέχεια δραστηριότητες με δημάρχους του κυβερνώντος SDSM,  και εργαζόταν  για την προώθηση του Πενταρόφσκι, και συμμετείχε στις εργασίες της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας.


Η ‘Nexus’, σύμφωνα με τα διαθέσιμα δημόσια στοιχεία, στο παρελθόν συμμετείχε σε αγώνες για έργα πρόληψης της ριζοσπαστικοποίησης και  απο-ριζοσπαστικοποίησης τρομοκρατών και θρησκευτικών ενώσεων.


Οι δραστηριότητες του έργου αυτού στην ΜΚΟ έγιναν από τον Βάσκο Σουτάροφ, σύμβουλο τότε για την τρομοκρατία, που τώρα έχει τοποθετηθεί στο υψηλότερο αξίωμα ως ευνοούμενος του Μουσλίου», είπε ο Στοϊλκόφσκι.


Πρόσθεσε ότι πρόκειται για κλασική σύγκρουση συμφερόντων, δραστηριοτήτων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας που χρηματοδοτούνται από ΜΚΟ και ενός συμβούλου  που συνδέεται με την τρομοκρατία, με σχετική και άμεσα σχετιζόμενη δραστηριότητα.


Το VMRODPMNE καλεί την Επιτροπή Αντικειμενικής Διαφθοράς να ελέγξει την υπόθεση αυτή και ζητά από τον πρόεδρο της χώρας, Στέβο Πενταρόφσκι να πληροφορηθεί εάν  κάποιο μέλος του συμμαχικού ΝΑΤΟ γνωρίζει ότι ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών έχει καταχωρήσει Μη Κυβερνητική Οργάνωση στη διεύθυνση του σπιτιού του.


makfax.com.mk, kurir.mkΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ