Ερρίκος Πετιλόν: Δύσκολες ώρες με νοσηλεία στο Δαφνί – Η διπολική διαταραχή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ηθοποιός, μοντέλο και παρουσιαστής μίλησε στην εφημερίδα «Espresso» για την περιπέτεια της υγείας του.
«Ναι, νοσηλεύτηκα πέντε ημέρες στην Παθολογική Κλινική στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο. Η εισαγωγή μου, όμως, δεν είχε να κάνει με ψυχιατρικής φύσεως προβλήματα, αλλά με παθολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκα. Πήγα εκεί για να κάνω τις εξετάσεις, γιατί έχει εξαιρετικό ιατρικό προσωπικό και με γνωρίζον κιόλας», λέει ο Ερρίκος Πετιλόν. Και προσθέτει: «Το ότι νοσηλεύτηκα μόνο για πέντε ημέρες αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Οι γιατροί μάλιστα που έλεγξαν τις εξετάσεις μου μου είπαν πως όλες είναι σαν του μικρού παιδιού. Αν είχα κάνει εισαγωγή για ουσίες και εξαρτήσεις, θα έκανα μήνες μέσα έγκλειστος και δεν θα ήταν θέμα ημερών».
Διπολική διαταραχή, η νόσος των χαρισματικών ανθρώπων.
Σε ερώτηση για το αν έχει βγει από το τούνελ των εξαρτήσεων, στο οποίο βρισκόταν χρόνια εγκλωβισμένος, απαντά: «Τα έχω ξεπεράσει όλα αυτά τα θέματα με τα ναρκωτικά. Υπήρχαν δυσκολίες, όμως τελείωσα. Δεν σας κρύβω ότι είχα μια δύσκολη διαδρομή μέχρι να βγω από τον εφιάλτη των ναρκωτικών. Και σε αυτό με βοήθησε η σύντροφός μου, η Θεοδώρα».
Οι δυο του είναι μαζί περίπου 15 μήνες και η κάθε του κουβέντα για εκείνη είναι και ένας ύμνος. «Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος η Θεοδώρα και μακάρι να είμαστε για πάντα μαζί», προσθέτει.
Το μήνυμα που στέλνει ο Ερρίκος Πετιλόν
Άραγε, έχει μετανιώσει για όλα όσα έζησε όλα αυτά τα χρόνια εξαρτημένος από ουσίες; «Κατάγομαι από μια πολύ καλή οικογένεια, η οποία χρεοκόπησε οικονομικά και καταστραφήκαμε. Από εκεί και πέρα, ο καθένας μας τράβηξε τον δρόμο του, με όσα προβλήματα κουβαλούσαμε στις πλάτες μας. Έχω μετανιώσει για ορισμένα πράγματα που έχω κάνει και τα βρίσκω ακόμα μπροστά μου. Κοινώς, τα είχα κάνει θάλασσα, αλλά όλοι κάνουμε λάθη στη ζωή μας. Πλέον, ως «καθαρός» από τα ναρκωτικά, κοιτάζω με άλλο μάτι τη ζωή. Με αισιοδοξία και κουράγιο για ένα πολύ καλό μέλλον», αναφέρει ο άλλοτε γόης της ελληνική σόουμπιζ και στέλνει ένα μήνυμα ζωής:
«Τα ναρκωτικά σκοτώνουν. Ο κόσμος δικαίως δεν συγχωρεί όλους όσοι μπλέξαμε με τα ναρκωτικά. Γιατί δεν είναι ο καρκίνος, που είναι φυσικό αίτιο και θα πεθάνεις. Προκαλείς εσύ τον θάνατό σου. Τα ναρκωτικά είναι μια καταραμένη ασθένεια, πολύ ύπουλη. Εγώ υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δεν θα υποτροπιάσω ποτέ. Το έχω ορκιστεί στους νεκρούς γονείς μου και στον εαυτό μου. Έχω υποτροπιάσει πολλές φορές στο παρελθόν. Πλέον, ποτέ ξανά»!
Η σύλληψη στην Ομόνοια
Υπενθυμίζεται ότι το 2008 ο Ερρίκος Πετιλόν είχε συλληφθεί στην Ομόνοια λίγο μετά την αγορά μικροποσοτήτων ηρωίνης και κοκαΐνης. «Είμαι άρρωστος, ρε παιδιά. Είμαι χρήστης» ήταν οι πρώτες του δηλώσεις στους αστυνομικούς και εκεί ξετυλίχθηκε το κουβάρι του χρόνιου εθισμού του στις ουσίες. Γιατί τα ίδια ανέφερε και την πρώτη φορά που συνελήφθη για ναρκωτικά, το 1990, από αστυνομικούς του τμήματος Γλυφάδας έχοντας στην κατοχή του ένα γραμμάριο ηρωίνης. Λίγα χρόνια μετά ο ίδιος παραδέχτηκε πως είχε ξεφύγει από τη δίνη τους.
Σε συνέντευξή του είχε παραδεχτεί πως στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε 11 κέντρα απεξάρτησης και επισκεπτόταν ψυχιάτρους, μέχρι που διαγνώστηκε από το Κέντρο Έρευνας Ανθρωπίνων Συμπεριφορών πως έπασχε από χρόνια διπολική διαταραχή. Μάλιστα, για πολλά χρόνια, από εκείνα της εφηβείας του, σκεφτόταν να αυτοκτονήσει, γιατί δεν ήξερε τι του συνέβαινε με τις τόσες εκρήξεις θυμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ