Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χαλκιδική -"Τις επόμενες μέρες θα αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στις υποδομές"

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Χαλκιδική, λόγω της φονικής κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή. Με εντολή του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην Χαλκιδική μετέβη κυβερνητικό κλιμάκιο και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στο δημαρχείο Μουδανιών.

Συμμετέχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θ. Καράογλου, ο υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας και οι επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος και της Αστυνομίας.
Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς.
Μ. Χρυσοχοΐδης: Τις επόμενες μέρες θα αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στις υποδομές
«Εκφράζουμε την οδύνη μου εκ μέρους όλων, θρηνούμε για την απώλεια των ανθρώπων, θα είμαστε αλληλέγγυοι. Θέσαμε επί τάπητος τα επόμενα βήματα στη διαχείριση της κρίσης», τόνισε αρχικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.
«Καθήκον μας να κλείσουμε γρήγορα τις πληγές και η ζωή να επιστρέψει στην κανονικότητα. Τις επόμενες μέρες θα αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στις υποδομές», τόνισε μεταξύ άλλων.
«Υπήρξε μια πρωτοφανής, γενναία και με αυταπάρνηση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Θέλω να ζητήσω από όλους να συνεχίσουν την προσπάθεια ώστε όλοι να δρόμοι να γίνουν πολύ γρήγορα προσβάσιμοι» είπε.
Αναφορικά με τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση τόνισε ότι «ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου έχει καθαρίσει με εξαίρεση ένα τμήμα στο οποίο έπεσε ένας μεγάλος πυλώνας της ΔΕΗ και δημιούργησε το πρόβλημα ηλεκτροδότησης στην Χαλκιδική. Συνομιλήσαμε με ΔΕΔΔΗΕ που είναι εδώ και έρχεται με δεκάδες υπαλλήλους και τεχνικούς ώστε μέχρι το βράδυ να ολοκληρώσει την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης».
«Πρωτόγνωρη κρίση» χαρακτήρισε από την πλευρά του την κατάσταση ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο κ. Τζιτζικώστας είπε πως από την πλευρά της Περιφέρειας, τις επιχειρήσεις συνδράμουν 100 υπάλληλοι με 40 μηχανήματα.
thessnews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ