Ποιος λέει αλήθεια για τις συντάξεις; Ο Βρούτσης ή η Κουμουνδούρου;

Υπάρχει ένας βουλευτής τρίτου κόμματος να απαιτήσει να έρθουν τα επίσημα στοιχεία στη Βουλή;

Ο Βρούτσης χθες ισχυρίστηκε ότι οι εκκρεμείς συντάξεις είναι πολλαπλάσιες από αυτές που παρουσίασε προ μηνών η κυβέρνηση ΣυΡιζΑ. Η Κουμουνδούρου έβγαλε ως απάντηση την ακόλουθη ανακοίνωση, με την οποία απορρίπτει τα στοιχεία του Βρούτση. Το θέμα είναι ότι και οι δύο καταγγελίες βασίζονται υποτίθεται σε επίσημα στοιχεία. Άρα, κάποιος από τους δύο λέει ψέματα. Μπορεί ένας τρίτος βουλευτής να κάνει την σχετική ερώτηση στη Βουλή ώστε να έρθουν τα πραγματικά στοιχεία για να δούμε τι γίνεται;

Ειδικότερα, με αφορμή τις δηλώσεις Βρούτση, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως: «ο υπουργός των ρεκόρ ντροπή, που έφτασε την ανεργία στο 28%, την ανεργία των νέων στο 60%, το έλλειμμα του ασφαλιστικού σε 1,1 δισ. ευρώ μετά από 12 οριζόντιες περικοπές συντάξεων, και τις απλήρωτες συνταξιοδοτικές παροχές στις 400.000 στις αρχές του 2015, βρίσκεται σε παροξυσμό. Οι ισχυρισμοί του κ. Βρούτση περί 400.000 απλήρωτων συντάξεων σήμερα είναι παντελώς ψευδείς όπως και η εικόνα διάλυσης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που επιχειρεί να δημιουργήσει».

Ακόμα, η Κουμουνδούρου προσθέτει: «στις 21/06/2019, τόσο ο ΕΦΚΑ όσο και το ΕΤΕΑΕΠ έδωσαν στοιχεία για την πραγματική κατάσταση των ληξιπρόθεσμων εκκρεμοτήτων (κύριες, επικουρικές και εφάπαξ) και τη μείωσή τους από την 1/1/2015» και πως «οι εκκρεμότητες αυτές ήταν συνολικά 106.984, δηλαδή 48.839 κύριες συντάξεις μειωμένες κατά 71%, 42.357 επικουρικές μειωμένες κατά 72,4% και 15.984 εφάπαξ μειωμένα κατά 74,7%».

«Οι οπαδοί της ιδιωτικής ασφάλισης έπιασαν δουλειά και βιάζονται να απαξιώσουν ξανά τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, ώστε να δικαιολογήσουν την εκχώρησή της σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε ένα δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα που έχει σταθεί ξανά στα πόδια του, είναι πλεονασματικό, με δίκαιους και ενιαίους κανόνες για όλους. Έβαλε τέλος στις περικοπές και ξεκίνησε τις αυξήσεις συντάξεων, θέσπισε τη νέα 13η σύνταξη, μείωσε τις εισφορές για τη συντριπτική πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών καθώς και τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης», αναφέρει και καταλήγει: 

«Αυτό το έργο η κυβέρνηση της ΝΔ σπεύδει να απαξιώσει από τις πρώτες μέρες με προφανή σκοπό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ