O οίκος Fitch υποβάθμισε την Τουρκία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε σε «ΒΒ-» -από «ΒΒ»- τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας, σε συνέχεια ανάλογων κινήσεων από άλλους οίκους αξιολόγησης, διατηρώντας, μάλιστα, σε αρνητικό το outlook (προοπτικές).
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, η απόλυση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας Moυράτ Τσετίνκαγια εγείρει αμφιβολίες σχετικά με την ανοχή των αρχών για μια περίοδο σταθερά υποτονικής ανάπτυξης και αποπληθωρισμού
Η κίνηση αυτή προσθέτει αβεβαιότητες σχετικά με τις προοπτικές διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών. Επιπλέον, η Τουρκία εξακολουθεί να κινδυνεύει από κυρώσεις από τις ΗΠΑ, που προκλήθηκαν από την παράδοση των πυραυλικών στοιχείων S-400 από τη Ρωσία.
Ο Fitch αναμένει πλέον μια κάπως ταχύτερη μείωση του επιτοκίου της πολιτικής, σε 18% στο τέλος του 2019», συμπληρώνει ο οίκος, ο οποίος «βλέπει» συρρίκνωση του τουρκικού ΑΕΠ κατά 1,1% το 2019, με ανάπτυξη 3,1% το 2020.
Ο Fitch προβλέπει έλλειμμα μόλις 4 δισ εκ. δολαρίων το 2019 (0,6% του ΑΕΠ) στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, το μικρότερο από το 2002, που οφείλεται κυρίως στη συμπίεση των εισαγωγών λόγω της ασθενούς εγχώριας κατανάλωσης και των επενδύσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ