Στο φως η "Αιγυπτιακή Ατλαντίδα" -Εντυπωσιακή ανακάλυψη με ελληνικό "άρωμα" και εκεί! (φωτογραφίες)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η “Αιγυπτιακή Ατλαντίδα” ανακαλύφθηκε! Το αρχαίο Ηράκλειο από τη βόρεια ακτή της Αιγύπτου χάθηκε στη θάλασσα πριν από 1200 περίπου χρόνια και μόλις αποκαλύφθηκαν τα ερείπια ενός ελληνικού ναού και σκάφη γεμάτα θησαυρούς, νομίσματα και κοσμήματα.

Ένας μυστηριώδης ναός ανακαλύφθηκε ανάμεσα στα ερείπια μιας αρχαίας βυθισμένης πόλης που περιγράφεται ως η “Αιγυπτιακή Ατλαντίδα”. Το Ηράκλειο, από τη βόρεια ακτή της Αιγύπτου βυθίστηκε στη θάλασσα πριν από 1200 περίπου χρόνια και χάθηκε για αιώνες, ώσπου δύτες την ανακάλυψαν το 2000.
Μελέτες των ερειπίων της βρίσκονται σε εξέλιξη από τότε, αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε πολλά για την κάποτε σπουδαία πόλη-λιμάνι.
Τώρα, οι αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν μια σειρά εκπληκτικών νέων ευρημάτων στην υποβρύχια περιοχή.

egyptian atlantis1
Credit: Christoph Gerigk/FrankGoddio/Hilti Foundation

Η βυθισμένη πόλη του Ηρακλείου, γνωστή με το αιγυπτιακό όνομά της ως Θώνις, βρισκόταν για χιλιάδες χρόνια κάτω από τον κόλπο Abu Qir κοντά στο Canopic Mouth του Νείλου, περίπου 32 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αλεξάνδρειας.
Μεταξύ των πρόσφατα ανιχνευθέντων θησαυρών βρίσκονται τμήματα μικρότερου ελληνικού ναού, αγγεία και κίονες που χρονολογούνται στον 3ο και 4ο αιώνα π.Χ., καθώς και χάλκινα νομίσματα από την εποχή του βασιλιά Πτολεμαίου Β’, που διήρκεσε σχεδόν 40 χρόνια (283 έως 246 π.Χ.).
egyptian atlantis2
Credit: Christoph Gerigk/FrankGoddio/Hilti Foundation

Το Ηράκλειο μνημονεύεται σε ελάχιστα αρχαία κείμενα, αλλά θεωρήθηκε ότι ήταν θρύλος για πάνω από μια χιλιετία.
Τοποθετημένη στην είσοδο του ποταμού Νείλου, η πόλη λέγεται ότι ήταν το σημαντικότερο διεθνές λιμάνι εμπορικών συναλλαγών της Αιγύπτου, με πανύψηλα αγάλματα, τεράστιους ναούς και πολλά πολυάσχολα κανάλια.
egyptian atlantis3
Σε ένα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά ευρήματα της ιστορίας, ένας Γάλλος επιστήμονας ανακάλυψε ξανά τη βυθισμένη πόλη στη δεκαετία του 1990.
Υποβρύχια, οι αρχαιολόγοι χρησιμοποίησαν συσκευή ανίχνευσης υψηλής τεχνολογίας για την αποκάλυψη νέων τμημάτων των αρχαίων οικισμών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου αυτή την εβδομάδα.
Τα τμήματα του κύριου ναού της πόλης αποκαλύφθηκαν, καθώς και μια σειρά από νέα λιμάνια, βοηθώντας την ομάδα να επεκτείνει τον συνεχώς αυξανόμενο χάρτη της αρχαίας πόλης.
egyptian atlantis4
Credit: Christoph Gerigk/FrankGoddio/Hilti Foundation

Ππιστεύεται ότι το Ηράκλειο χάθηκε στον ωκεανό εδώ και αρκετούς αιώνες. Οι σεισμοί και τα τσουνάμι συνέτριψαν το αρχαίο λιμάνι και προκάλεσαν την κατάρρευση των κτιρίων.
egyptian atlantis5
Καλλιτεχνική απεικόνιση της αρχαίας πόλης του Ηρακλείου.
Credit: Franck Goddio/Hilti Foundation, Graphic: Yann Bernard

egyptian atlantis6
Credit: Franck Goddio / Hilti Foundation

egyptian atlantis7
Credit: Franck Goddio / Hilti Foundation

Πηγή: thesun.co.uk
Επιμέλεια-Μετάφραση: olympia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ