Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αθήνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης δήλωσε ότι ο σεισμός δεν προκαλεί ανησυχία και εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του σεισμού των 5,1 Ρίχτερ.

Aναλυτικά η ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου:
“Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 19:09 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4,2 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 21 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Αθήνας”.
«Απολύτως φυσιολογική και αναμενόμενη», χαρακτήρισε στο enikos.gr τη σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Αττική λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα, ο σεισμολόγος και μέλος της επιτροπής σεισμικού κινδύνου Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Όπως επισήμανε ο κ. Παπαδόπουλος, η δόνηση προήλθε από το ίδιο εστιακό χώρο με τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε προ δεκαημέρου.
Τόνισε μάλιστα ότι η μετασεισμική δραστηριότητα εξελίσσεται κανονικά και δεν απέκλεισε να σημειωθούν και άλλες δονήσεις παρόμοιου μεγέθους.
Ο κ. Παπαδόπουλος τέλος, είπε ότι παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ισχυρότερος μετασεισμός ακόμη και της τάξεως των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, θεωρώντας όμως πολύ μικρή μία τέτοια πιθανότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ