20/09/2021

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη στην Κύπρο

Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η άφιξή του στο αεροδρόμιο της Λάρνακας αναμένεται στις 9:30 το πρωί, όπου θα τον υποδεχθούν ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου, Κώστας Χαμπιαούρης και ο πρεσβευτής της Ελλάδας, Ηλίας Φωτόπουλος.
Στις 10:15, κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο, θα καταθέσει στεφάνι και 10 λεπτά μετά θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο χωρών.
Οι κ.κ. Αναστασιάδης και Μητσοτάκης θα κάνουν από κοινού δηλώσεις στα ΜΜΕ στις 12:00, ενώ μισή ώρα αργότερα ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρη Συλλούρη.
Το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις διάρκειας 20 λεπτών με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και το απόγευμα θα δει συλλόγους και δικοινοτικές ΜΚΟ.
Το βράδυ στις 20:15 ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Κύπρου.
Την Τρίτη ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο της Κύπρου Χρυσόστομο Β’, θα καταθέσει στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και θα επισκεφτεί το Στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα. Εκεί θα καταθέσει στεφάνι, θα ξεναγηθεί στο μουσείο και θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό στους αξιωματικούς και στρατιώτες της δύναμης.
Η επιστροφή του στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ