Ρένα Βλαχοπούλου -Ανεπανάληπτα ταλαντούχα (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρένα Βλαχοπούλου (Κέρκυρα, 28 Ιουλίου 1917 – Μαρούσι Αττικής, 29 Ιουλίου 2004) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, τραγουδίστρια και σεναριογράφος.

Το 2002 κυκλοφόρησε η βιογραφία της με τίτλο Βίβα Ρένα από τις εκδόσεις “Άγκυρα” με την επιμέλεια του Μάκη Δελαπόρτα, ενώ η γενέτειρά της Κέρκυρα την τίμησε μετονομάζοντας το θέατρο του πρώην θερινού ανακτόρου Μον Ρεπό σε θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου». Το 2003 ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος της απένειμε τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα για την προσφορά της στις τέχνες.
Πέθανε στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης 29 Ιουλίου 2004 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Είχε μπει στο Ιατρικό Κέντρο στις 16 Ιουλίου για να χειρουργηθεί, έχοντας υποστεί διάτρηση στομάχου. Το ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε ως αιτία θανάτου την ανακοπή καρδιάς.
wikipedia
.
https://twitter.com/RADIOTILEORASI/status/1155754819367440384
.
Η Άννα Καλουτά μιλάει για τη Ρένα Βλαχοπούλου
Η μεγάλη Άννα μιλάει για τη μεγάλη Ρένα. Αποσπάσματα από τις εκπομπές “Η ζωή είναι ωραία” της ΕΤ-3 με την Έλενα Αντωνοπούλου (2003) και “Μαζί” του Mega με τον Αιμίλιο Λιάτσο (2002).
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=JBXIQh0uWmM&w=533&h=400]
.
Βίντεο από: appoul
ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ Αφιέρωμα
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=8HY1sCw2qgc&w=711&h=400]
.
Βίντεο από: MATTEO MATTEO
Ρένα Βλαχοπούλου. Η όμορφη Κερκυραία που την ερωτεύτηκε ο Σάχης της Περσίας.
H Ρένα Βλαχοπούλου είχε το δικό της τρόπο να γοητεύει τους άνδρες και πάντα τραβούσε την προσοχή τους. Είχε τόσες προτάσεις ακόμη και στην Αμερική από πλούσιους άνδρες που την ερωτεύτηκαν που θα μπορούσε να είχε λύσει το πρόβλημα της ζωής της από νεαρή ηλικία. Αν και ήταν όμορφη, η οθόνη στην οποία βγήκε σχεδόν σαράντα ετών, μάλλον την αδικούσε και έκρυβε την γοητεία της.
Το 1946, η Ρένα Βλαχοπούλου βρίσκεται με το Σπάρτακο για εμφανίσεις στην Περσία. Ο Σάχης Ρεζά Παχλεβί τους καλεί στο παλάτι για να παίξουν σε μια δεξίωση και μαγεύεται από την ομορφιά και τη φωνή της. Σε ένδειξη θαυμασμού μάλιστα της έκανε δώρο ένα πανάκριβο μενταγιόν.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=TR_–b-Ibb8&w=500&h=400]
.
Βίντεο από: ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ