Array

Περιουσία 114 εκατομμυρίων ευρώ βρέθηκε να κατέχει ο μέχρι πρότινος Δασάρχης Πόρου Δημήτρης Κόκκας….και μετατέθηκε στο Αιγάλεω!!

http://www.skai.gr/files/temp/733340A420A433860A7EF62A51B0160C.jpgσσΟ: Μαμά, θέλω να γίνω δασάρχης…

Γράφει ο Σωτήρης Στανωτάς

Η ιστορία είναι απολύτως ενδεικτική του …νεοελληνικού μεγαλείου  και αξίζει, τον κόπο, να την διαβάσετε μέχρι τέλους…

Από το 1996 όταν έγινε η πρώτη καταγγελία και μάλιστα από  Βουλευτή στην Βουλή των Ελλήνων, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2009,οπότε και  ολοκληρώθηκε η έρευνα και το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ,άλλα και μέχρι σήμερα πού ο …πάμπτωχος Δημόσιος λειτουργός εξακολουθεί να παραμένει στο Δημόσιο, ως Δασάρχης  Αιγάλεω και να καθίζει στο εδώλιο του Πολίτες πού κατήγγειλαν το …θεάρεστο έργο του….

Διαβάστε και θαυμάστε…

Ο μέχρι  πρότινος Προϊστάμενος Δασαρχείου Πόρου, κ. Δημήτρης Κόκκας όταν του έγινε έλεγχος από το Σώμα Επιθεωρητών –Ελεγκτών Δημοσιάς Διοίκησης το έτος 2009 (αριθμός πρωτοκόλλου πορίσματος 11 με  ημερομηνία 23/2/ 09), παρουσίασε περιουσιακά στοιχεία  ύψους 114 εκατομμύρια ευρώ.
Τα χρήματα βρίσκονταν σε 22 διαφορετικούς λογαριασμούς στο όνομα του ιδίου και της γυναίκας του (κοινούς ή ατομικούς).
Υποστήριξε ότι τα κέρδισε ,από πώληση μετοχών ,όμως από την έρευνα  στην μερίδα που διατηρούσε σε χρηματιστηριακή εταιρεία προέκυψε ότι το κέρδος του είναι… μόνο 14 εκατομμύρια ευρώ.!!

Πως κέρδισε ο τότε προϊστάμενος δασαρχείου  100 εκατομμύρια ευρώ;
Πώς είναι δυνατόν  ένας  δημόσιος υπάλληλος  να  μπορεί να βγάλει τόσα χρήματα;

Τα στοιχεία ήρθαν στο φως μετά από καταγγελία του κ. Μαρίνου Αλεξανδράκη, ο οποίος παλεύει πολλά χρόνια, τώρα, για να βρει το δίκιο του.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Κόκκας  το 2002 ακόμα υπάλληλος στο δασαρχείο Πόρου, κατηγόρησε τον κ. Αλεξανδράκη ότι εκχέρσωσε δημόσια  και δασική έκταση, την οποία και οικοδόμησε.
Μια κατηγορία την οποία  ο κ. Αλεξανδράκης όχι μόνο δεν δέχτηκε, αλλά και, αποφασισμένος, κατέφυγε στην Δικαιοσύνη.

– «Ποτέ δεν φανταστικά το τι θα ανακαλύψω», μας λέει ο ίδιος. Και συνεχίζει:
«εγώ δεν ήθελα τίποτα ,παρά μόνο το κτήμα μου, διότι είχα δίκιο, και ξαφνικά βρέθηκα μπροστά σε μια μεγάλη απάτη που ο κ. Κόκκας έκανε εις βάρος όλων μας»

Ο κ. Αλεξανδράκης δεν είναι ο μόνος που του χαρακτήρισαν το κτήμα του ως αναδασωτέα έκταση και  του ζητούσαν να παραιτηθεί από τα δικαιώματα του πάνω σ΄αυτό .

Ο κ. Ν. Δεμάγκος  ακόμη ένα  θύμα του προϊστάμενου Δασάρχη κ. Κόκκα.
Του χαρακτήρισαν το κτήμα από το οποίο ζούσε ο προπάππους του και η οικογένεια του (150 χρόνια), ως δασική έκταση.
Όταν ο κ. Δεμάγκος κινήθηκε δικαστικά, συγκέντρωσε πολλούς μάρτυρες και 53 ενυπόγραφες  δηλώσεις ότι το κτήμα είναι  δικό του και μάλιστα έπαιρνε επιδότηση για τις καλλιέργειες του, από το κράτος τα τελευταία 25 χρόνια.
Όταν έγινε  η δίκη όμως ο κ. Κόκκας, αντί να έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα,  βρισκόταν στην αίθουσα και οι μάρτυρες φοβούμενοι την αντίδραση του προς του ίδιους ανακάλεσαν τις μαρτυρίες τους.

Ο κ. Δεμάγκος παραδέχεται ότι έχει καταστραφεί οικονομικά. Ο κ. Αλεξανδράκης το ίδιο.
Τα στοιχεία που  βρήκαν  για τον προϊστάμενο δασάρχη κ. Κόκκα είναι συντριπτικά, όμως ποτέ ,μέχρι σήμερα, δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη!

Το εξωφρενικό ποσό-για Δημόσιο Υπάλληλο- των 114 εκατομμυρίων ευρώ που βρέθηκε στους τραπεζικούς του λογαριασμούς (που δεν μπορεί να  δικαιολογήσει, όπως προκύπτει από  το πόρισμα του ελέγχου των Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημοσίας Διοίκησης με αριθμό πρωτοκόλλου 11 ημερομηνία έκθεσης 12/02/09  και  ημερομηνία σφραγίδας 23/02/09) δεν είναι το μόνο στοιχείο που υπάρχει εναντίον του κ. Κόκκα
Η δραστηριότητα του ήταν πλούσια:
.Παράνομη εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας(σύμφωνα  με το πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής δασικής έκτασης από το δασαρχείο Πόρου 24-02-03) ,
. εμπόριο στρουθοκαμήλων ενώ ήταν Δημόσιος Υπάλληλος, ακάλυπτες επιταγές (η μια από αυτές ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων, από την British Bank Of Commerce)
δεν φάνηκαν  ικανά, όχι  να τον καταδικάσουν ,αλλά ούτε κάν  να πείσουν κάποιον αρμόδιο να ασκήσει ποινική δίωξη…
Η μόνη τιμωρία του ήταν από προϊστάμενος δασάρχης στον Πόρο να είναι σήμερα Δασάρχης στο Αιγάλεω. (!!!)

Η ιστορία συνεχίζεται, καθώς  ο κ. Αλεξανδράκης ακόμα το βρίσκεται σε μια άνιση μάχη με την δικαιοσύνη.
Ο ίδιος είχε στείλει επιστολές σε βουλευτές, υπουργούς, τον πρώην πρωθυπουργό (K. Καραμανλή, αριθμό πρωτοκόλλου κ-12203 ημερομηνία 5/12/07)  είχε εξηγήσει σε όλους, αυτή την απαράδεκτη κατάσταση στον Πόρο, αλλά κανείς δεν έκανε  τίποτα.

Στην  ανοικτή επιστολή που έστειλε στον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή (με  αριθμό πρωτοκόλλου k-12203 ημερομηνία 5/12/07) αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Δεσμευτήκατε στις πρόσφατες εκλογές σε χτύπημα της διαφθοράς σε όλα τα μέτωπα, όπου και αν υπάρχει ,όσο ψηλά κι΄ άν βρίσκεται….
Οι μεγαλύτεροι Διεθνείς Οργανισμοί και η Ε.Ε δημοσιοποιούν στοιχεία ότι οι περισσότερο διεφθαρμένες υπηρεσίες στον τόπο μας είναι τα Δασαρχεία και οι Πολεοδομίες.
Τόλμησα ως ενεργός πολίτης της χώρας αυτής και πιστεύοντας τα λεγόμενα σας και τις δεσμεύσεις σας να καταγγείλω τον Δασάρχη Πόρου Κόκκα Δημήτριο και όλη την υπηρεσία, όχι μόνο εγώ, αλλά και πλήθος άλλων, μια στρατιά αδικημένων της περιοχής, για πολλές παρανομίες ,αδικίες, μεροληψίες και εκδίκηση του δασάρχου και  του Δασαρχείου.
Ο δασάρχης παραμένει στην θέση του ακλόνητος 15 χρόνια, είναι ο φόβος και ο τρόμος των μικρομεριδιούχων αγροτών και εμού, κανείς δεν τολμά να τον ακουμπήσει ή να τον θίξει.
Ούτε το επίσημο κράτος, ούτε υπουργός, ούτε περιφερειάρχης, παρά τις σημαντικές κατηγορίες μας, δεν τον έχουν μετακινήσει, μεταθέσει, ή να τον βάλουν σε διαθεσιμότητα, διότι έχει πολλά και μεγάλα ερείσματα όπως επαίρεται, στις εκάστοτε κυβερνήσεις . …
Το 2004 προσπαθήσατε να τον αλλάξετε και προς μέγιστη δόξα των κυκλωμάτων και της διαπλοκής σ΄  ένα μήνα ήταν ξανά στην θέση του.

Το 2007 του δώσατε προαγωγή!.. αγρότες ξεσηκωθήκαν εναντίον του διότι κατάστρεφε τις περιουσίες τους χαρακτηρίζοντας αγροτικές ιδιοκτησίες 100 και πλέον ετών, ως δασικές. Τον κατήγγειλαν ,αλλά αναγκαστήκαν να ανακαλέσουν τις καταγγελίες τους και ακολούθησαν μηνύσεις και αγωγές εναντίων τους από τον Δημ. Κόκκα ,ο οποίος τους ζητά αποζημίωση για ηθική βλάβη που υποτίθεται ότι υπέστη. …
… Ο Δασάρχης Πόρου ασκεί παρά το ασυμβίβαστο λόγω της δημοσιοϋπαλληλικής του ιδιότητας ,εμπορία στρουθοκαμήλων στην Ελευσίνα και Πρέβεζα, με το Δασαρχείο ως κέντρο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας.. …
Εκδίδει ακάλυπτες επιταγές που διακινούνται μέσω  του φαξ του Δασαρχείου. Τον  έχουν καταγγείλει οι εφημερίδες, οι βουλευτές Αντ. Φούσας (Ν.Δ), Θ. Πάγκαλος (ΠΑΣΟΚ), Οικονόμου…. οι πολίτες Πόρου και άλλων περιοχών και όμως μένει ακλόνητος στην θέση του….
Επιτίθεται σε μάρτυρες με αγωγές  πολλών χιλιάδων ευρώ ,διότι, όπως συνηθίζει να λέει ,έχει τα μέσα και στα δικαστήρια!»

Μετά από όλο αυτίν τον αγώνα και  τις καταγγελίες του κ. Αλεξανδράκη (κατάχρηση  δημόσιας θέσης, με  σκοπό να αποκομίσει οικονομικά οφέλη και εκβιασμό ώστε να μην ασκήσει ο Μ. Αλεξανδράκης τα νόμιμα δικαιώματα του,σύμφωνα με το Υπηρεσιακό Σημείωμα σε εκτέλεση της αριθμ Α.Β.Μ-Μ06/1384Α Παραγγελίας του εισαγγελέα πρωτοδικών Πειραιά, ημερομηνία 24/09/07), το Σώμα Ελεγκτών αποφάσισε να ελέγξει την περιουσιακή κατάσταση του κ. Δημ Κόκκα.
Και βρέθηκαν τα 114 εκατομμύρια Ευρώ…
Και ο κ. Κόκκας είναι ΑΚΟΜΗ  δασάρχης στο Αιγάλεω…

Ελλάς, το μεγαλείο σου…
Η ιστορία έχει και άλλα πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία και επεισόδια…
Για παράδειγμα ΠΟΙΟΙ προστατεύουν ,αυτό το…λουλούδι της Δημόσιας Διοίκησης….
Θα επανέλθουμε..

www.newstrap.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ