Πώς να προστατεύσουμε τα παιδιά μας στο διαδίκτυο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για το πώς πρέπει να χειριζόμαστε και τι πρέπει να προσέχουμε κατά τη χρήση του διαδικτύου μίλησε στην εκπομπή One Talk Weekend η Ιωάννα Ροτζιώκου. Η εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας σχολίασε πως «το διαδίκτυο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας πλέον και γι αυτό ο κόσμος είναι περισσότερο ενημερωμένος».

Αναφορικά με τη σωστή χρήση του διαδικτύου πρότεινε τα εξής. «Να μην αποδεχόμαστε αιτήματα φιλίας από άτομα που δε ξέρουμε» σημείωσε και συμπλήρωσε πως «δεν μπορούν όλοι να διαχειριστούν το να έχουν αρκετούς φίλους στο διαδίκτυο. Στην πραγματική ζωή, οι φίλοι μας είναι μετρημένοι στα δάχτυλα».
«Να μη δείχνουμε που βρισκόμαστε γιατί μπορεί κάποιος διαρρήκτης να εκμεταλλευτεί αυτή την πληροφορία» είπε και τόνισε σχετικά με τις αναρτήσεις των γονιών που αφορούν τα παιδιά τους πρότεινε «να ανεβάζουν πράγματα που δεν είναι δυνατόν να τα εκθέσουν στο μέλλον ή στη δουλειά τους, αν και είναι προτιμότερο να μην αναρτούν φωτογραφίες των παιδιών τους». Και εξήγησε τη στάση αυτή. «Μια φωτογραφία του παιδιού μπορεί να το ακολουθεί για την υπόλοιπη ζωή του. Μπορεί να πέσει στα χέρια επιτήδειων ή παιδόφιλων. Ακόμα κάποιος μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για cyber bullying» είπε και συμπλήρωσε πως «ευτυχώς στην Ελλάδα είναι περιορισμένης έκτασης τέτοια φαινόμενα».
Ωστόσο έδωσε και μια άλλη πτυχή του γιατί να μην ανεβάζουν οι γονείς τα παιδιά τους στο διαδίκτυο. «Τα παιδιά είναι φορέας ατομικών δικαιωμάτων, δεν είναι προέκταση του εαυτού μας». Ανέφερε πως «η υπερβολική χρήση οδηγεί στον εθισμό» ενώ ως συμπτώματα εθισμού ανέδειξε τη «μείωση του ύπνου, το ελάττωμα του διαβάσματος, την αδιαφορία για κοινωνικές και αθλητικές δραστηριότητες και πολλά ακόμα».
Επιπλέον είπε πως «ο γονέας οφείλει να θέτει όρια του τύπου και της χρήσης του διαδικτύου στο παιδί του» και «να έχει ουσιαστική επικοινωνία με τα παιδιά του. Να μην αρκούμαστε σε τυποποιημένες συζητήσεις».
Τέλος σημείωσε ότι «δεν υπάρχει ανωνυμία στο διαδίκτυο. Υπάρχουν ηλεκτρονικά ίχνη. Κι έτσι βρίσκουμε τους δράστες και τους συλλαμβάνουμε».
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Oh3EkuHU3Zk&w=711&h=400]
.
OneTV

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ