Κάτι  αλλάζει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κώστα Δημ Χρονόπουλου 

(Αρθρογράφου – Σχολιογράφου)

 

Επιλέγω δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

1ον) Δίπλωμα Οδήγησης Ηλικιωμένων

Οι αναγνώστες μου γνωρίζουν ότι έχω ασχοληθεί με το ζήτημα.

Θυμίζω: Οι Γιατροί που εξετάζουν εκείνους  τους  ηλικιωμένους  οι οποίοι οφείλουν να ανανεώσουν το δίπλωμα οδήγησης αυξήθηκαν -ορθώς- από δύο σε τέσσερις

Οι επιστήμονες είναι αρμόδιοι να αποφανθούν ως προς την καταλληλότητα/επάρκεια/ικανότητα των εξεταζομένων και ουδείς άλλος (εκπαιδευτής, σχολή οδηγών, Υπουργείο κ.ο.κ).

Ευφυέστατοι μανδαρίνοι συνέλαβαν ένα παράλογοσχέδιο ανανέωσης διπλώματος: Εκτός από τους γιατρούς, ο ταλαίπωρος υποψήφιος θα έπρεπε να δίνει και εξετάσεις … οδήγησης.

Το μέτρο, εκτός από ανάλγητο και αχρείαστο , ήταν και ιδιαζόντως βλακώδες.

Περιέργως ο περινούστατος προηγούμενος κος Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, το βρήκε ενδιαφέρον, αποδοτικό, δίκαιο και πανέξυπνο. Το υιοθέτησε λοιπόν (αν δεν ήταν βέβαια δική του η φαεινή ιδέα) και το επέβαλε, με αποτέλεσμα να αγανακτήσουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι                  (Σ.Σ κάποιοι μάλιστα βγήκαν στην Τηλεόραση και είπαν ότι κατέβαλαν  και χρήματα !…).

Δυστυχώς ο κος πολιτικός προϊστάμενος προχώρησε και σε κάτι επαχθέστερο, επώδυνο, αδιανόητο: Όποιοι επρόκειτο – μετά από 1 ή 2 μήνες -να εξεταστούν , ΔΕΝ είχαν το δικαίωμα (στο μεσοδιάστημα) να οδηγούν !!!

Φανταστείτε, καλοκαιριάτικα, να σου στερούν -χωρίς να φταις– την δυνατότητα να πας με την οικογένειά σου κάπου (!). Πληρώνει ο ιθαγενής το τίμημα της αδυναμίας των κρατικών υπηρεσιών-έλλειψη εξεταστών, 75.000 χιλιάδες υποψήφιοι να εξεταστούν – . 

Τι αναλγησία, τι νοσηρή νοοτροπία, τι αυταρχισμός είναι αυτός; 

Θα μου παρατηρήσετε πως παραθεωρώ κάποια “δεδομένα” όπως ότι το (ανύπαρκτο/φαντασιακό) “ηθικό πλεονέκτημα” της σύγχρονης “Αριστεράς” έχει αναπληρωθεί /αντικατασταθεί από το “διανοητικό της πλεονέκτημα”. Απόδειξη το άδικο, ηλιθιόλουστο μέτρο αδειοδότησης.

Ευτυχώς οι νέοι κυβερνώντες και ο επικεφαλής κος Υπουργός Μεταφορών, διαθέτοντας κοινή λογική και ανθρωπιά, προχώρησαν σε μέτρα ανακούφισης,ρύθμισης.

 

 

 

(Σ.Σ. Είναι απορίας άξιον ότι το επιχείρησαν , παρά το ότι δεν διαθέτουν τα “Αριστερά, προαναφερθέντα  πλεονεκτήματα” ).

Ευελπιστώ ότι, μετά τον Δεκέμβριο, θα καταργηθούν πλήρως οι ανεδαφικές- άλογες εξετάσεις. 

2ον)ΜΑΤΙ: 

Έναν ολόκληρο χρόνο μετά την ολοκληρωτική καταστροφή στο ΜΑΤΙ οι σωρευμένοι όγκοι/ λοφίσκοι εύφλεκτων  σκουπιδιών απομακρύνονται.

Καιρός ήταν.

 

 

 

ΥΓ Όντως φαίνεται πως κάτι αλλάζει (προς το καλύτερο).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ