Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τον θάνατο του 19χρονου στη Χίο – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για τη μπασκέτα που τον καταπλάκωσε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν από 20 χρόνια είχε τοποθετηθεί στο γήπεδο στη Δασκαλόπετρα της Χίου, η μπασκέτα που αποκολλήθηκε από το έδαφος, καταπλακώνοντας τον 19χρονο και τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι η μπασκέτα ήταν στερεωμένη στο έδαφος, με μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου, χωρίς να έχει βιδωθεί σε υποδαπέδια υποδομή, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις προδιαγραφές.
Ελεύθερος ο δήμαρχος – Επείγουσα έρευνα
Στο μεταξύ, ελεύθερος αφέθηκε ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, μετά την εξέτασή του από την εισαγγελέα Σπυριδούλα Σταυράτη, για το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του 19χρονου από πτώση μπασκέτας στην Δασκαλόπετρα.
Ο δήμαρχος Χίου οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στην εισαγγελία πρωτοδικών Χίου με την διαδικασία του αυτοφώρου, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, όπως αναφέρει το astraparis.gr. Σημειώνεται ότι ο κ. Μπουρνούς παρουσιάστηκε χθες αυτοβούλως στην αστυνομική διεύθυνση Χίου, η οποία είχε αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης και την σύνταξη της σχετικής δικογραφίας.
Παράλληλα, διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα και η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και τα περιστατικά κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό γεγονός.
Το τραγικό δυστύχημα συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν ο 19χρονος από το Μαρούσι, παίζοντας μπάσκετ σε γηπεδάκι στη Δασκαλόπετρα με τέσσερις φίλους του, τραυματίστηκε στο κεφάλι από τη μπασκέτα, η οποία αποκολλήθηκε από το έδαφος.
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Νοσοκομείο Χίου, όπου μεταφέρθηκε αμέσως ο 19χρονος, υπέκυψε στις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είχε υποστεί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, astraparis.gr/ ΦΩΤΟ: politischios.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ