ΗΠΑ: Αλβανοί μαφιόζοι βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις! Αλβανός δήμαρχος και η οικογένεια του κρίθηκαν ανεπιθύμητοι!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Αύγουστος 5, 2019. 22:15


Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με έγγραφό χαρακτήρισε ως ανεπιθύμητο στις ΗΠΑ τον δήμαρχο του Δυρραχίου και τα μέλη της οικογένειά του.


Η απόφαση ελήφθη σύμφωνα το αμερικανικό υπουργείο, λόγω εμπλοκής του δημάρχου Βανγκιούς Ντάκο σε σημαντικές υποθέσεις διαφθοράς.


Η νομοθεσία των ΗΠΑ αναφέρει ότι όταν διατίθενται αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης ότι ένας αλλοδαπός αξιωματούχος εμπλέκεται σε σημαντικές υποθέσεις διαφθοράς ή παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο ίδιος και το άμεσο οικογενειακό του περιβάλλον απαγορεύεται να εισέλθουν στις ΗΠΑ.


Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στο αμερικανικό υπουργείο να προβεί σε δημόσια ανακοίνωση για το θέμα ή να ειδοποιήσει ιδιωτικά τον ενδιαφερόμενο.


Με την απόφαση αυτή, ο Βανγκιούς Ντάκο, η σύζυγός του Άλμπα, ο υιός του Τζιούλο και η κόρη του Κέισι, δεν επιτρέπεται  να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Σύμφωνα με τη Φωνή της Αμερικής στην αλβανική γλώσσα, η απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αποτελεί ένα ισχυρό  μήνυμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευθεί στην καταπολέμηση της διαφθοράς σε άλλες χώρες.


Ο Ντάκο γίνεται ο τρίτος ανώτερος  Αλβανός αξιωματούχος, μετά από τον Λάλα και τον Ντόσι, που για τον ίδιο λόγο δεν επιτρέπεται η είσοδος στις ΗΠΑ.


Ο δήμαρχος του Δυρραχίου δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι «δεν έχω κανένα σχόλιο για το θέμα αυτό».


gazetasi.al


               

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ