Κρήτη: Εστιάτορας απείλησε με όπλο εργαζόμενο που ζήτησε τα ένσημά του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά την καταγγελία από εργαζόμενο για τις συνθήκες εργασίας που βίωνε σε φημισμένο εστιατόριο της Κέρκυρας, αποκαλύπτεται ακόμη ένα σοκαριστικό περιστατικό σε μεγάλη ταβέρνα στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης.

Το περιστατικό συνέβη πριν από μερικές ημέρες έξω από γνωστό εστιατόριο στη Χερσόνησο, όταν εργαζόμενος, κάτοικος Ηρακλείου, πήγε να ζητήσει από τον ιδιοκτήτη να του καταβάλει τα ένσημα για εργασία περίπου τριών μηνών. Τότε ήρθε αντιμέτωπος με την οργή του αφεντικού της οικογενειακής επιχείρησης, ο οποίος σήκωσε το όπλο του, το έδειξε στον υπάλληλο και του είπε, όπως καταγγέλλει ο εργαζόμενος:
“Σήκω φύγε, δεν θα σε ασφαλίσω. Θα σε πυροβολήσω αν ξανάρθεις εδώ”. Ο υπάλληλος τρομαγμένος, σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών”, αποχώρησε και κατήγγειλε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της Χερσονήσου και την επόμενη μέρα στο Εργατικό Κέντρο του Ηρακλείου.
Ο εργαζόμενος είχε πιάσει δουλειά μαζί με άλλους γνωστούς του στις αρχές Μαΐου. Έκαναν λίγο απ’ όλα… ό, τι ζητούσε ο ιδιοκτήτης. Στην αρχή υπέγραψαν ένα έγγραφο με το οποίο έχαναν κάθε δικαίωμα στην αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης. Ο ιδιοκτήτης τους ζήτησε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ με σκοπό, όπως είπε, να τους ασφαλίσει. Μέχρι πριν από λίγες μέρες που ένας εξ αυτών πήγε στο ΙΚΑ και διαπίστωσε ότι δεν είχε μπει κανένα ένσημο.
Όπως λέει επίσης, ο εργοδότης τους έδινε έναντι, άλλοτε 200 άλλοτε 150 ευρώ μετρητά στο χέρι. Σύμφωνα με τις καταγγελίες εκτός από τα ένσημα του χρωστούν μεροκάματα 1.600 ευρώ. Έτσι, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να σταματήσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες. Για να ακολουθήσει το περιστατικό με την απειλή όπλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ