Η άλλη πλευρά του λαϊκού ήρωα Κώστα Χατζηχρήστου: «Ηταν πρησμένος από το ποτό, έπινε ουίσκι με υπνοστεντόν»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κώστας Χατζηχρήστος μπορεί ακόμη και σήμερα μέσα από τις ταινίες του να χαρίζει σε όλους άφθονο γέλιο, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ζωής του βίωσε τραγικά γεγονότα και πέρασε χρόνια και καταστάσεις εξαιρετικά δύσκολες και επώδυνες.
Ο Κώστας Χατζηχρήστος πέθανε από λοίμωξη του αναπνευστικού στις 3 Οκτωβρίου 2001, σε ηλικία 80 ετών, και σήμερα η πέμπτη και τελευταία σύζυγός του Βούλα Χατζηχρήστου, με αφορμή τη συμπλήρωση 17 ετών από το θάνατό του μίλησε στο Spirto μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της ζωής του και ειδικά στο τέλος αυτής, ο μεγάλος κωμικός.
«Εφυγε πικραμένος. Τότε που έχασε το θέατρο του στοίχισε πολύ. Αυτή ήταν η μεγάλη του στεναχώρια. Πέρασε πολλά. Πώς μπορώ να ξεχάσω που δεν είχαμε να πληρώσουμε τα ενοίκια, τους ηθοποιούς, τους φωτιστές. Ο Κώστας έκλαιγε κι εγώ του έδινα κουράγιο. Τα έδωσα όλα για τον άνθρωπό μου, για να είναι καλά εκείνος. Και όταν του πήραν το θέατρο τα “κοράκια”, μαζί αντιμετωπίσαμε τον καρκίνο. Γιατί ο Κώστας δεν θα πέθαινε, αν δεν του έπαιρναν το θέατρο. Μόλις του το πήραν, πήρε την κάτω βόλτα και έσβησε σαν το πουλάκι».
Σε ερώτηση σχετικά με το αν εκείνη η περίοδος ήταν αυτή στην οποία αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού, η ίδια ανέφερε για τον σπουδαίο κωμικό μας:
«Ναι. Οι γιατροί του έλεγαν πως είχε δύο μήνες ζωής. Εγώ δεν το πίστεψα. Πήγαμε να κάνει αποτοξίνωση και τελικά έζησε δέκα χρόνια. Όταν τον πρωτογνώρισα εγώ ήταν πρησμένος από το ποτό. Έπινε ουίσκι με ταβόρ και υπνοστεντόν μαζί. Είχε πρηστεί το συκώτι του, ήταν πρησμένος παντού».
Σύμφωνα με το sansimera.gr, από τη δεκαετία του ‘70, ο Κώστας Χατζηχρήστος αραίωσε τις εμφανίσεις του, λόγω και προσωπικών προβλημάτων. Μετά το θάνατο της τέταρτης γυναίκας του, στα 42 της χρόνια, κατέρρευσε και βρήκε παρηγοριά του το ποτό, το οποίο τον περιθωριοποίησε για αρκετά χρόνια. Τελευταία του εμφάνιση εκείνη την περίοδο της απομόνωσής του ήταν στην επιθεώρηση «Ανδρέα προχώρα, σε θέλει άλλη χώρα».
Πηγή: Η άλλη πλευρά του λαϊκού ήρωα Κώστα Χατζηχρήστου: «Ηταν πρησμένος από το ποτό, έπινε ουίσκι με υπνοστεντόν»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ