Μάθημα πατριδογνωσίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Νάξος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Νησί της ελευθερίας και του μόχθου η Νάξος»

«Ιερό και ευλογημένο τόπο που βρίσκεται στο μεταίχμιο του μύθου και της ιστορίας» χαρακτήρισε την Νάξο ο κ. Παυλόπουλος στην ομιλία – κατάθεση ψυχής, κάνοντας εκτενή αναφορά στη μυθολογία, αλλά και στην πληθώρα ιστορικών γεγονότων που σχετίζονται με το νησί.

Μάλιστα, από «το νησί της ελευθερίας και το νησί του μόχθου» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε, για ακόμη μια φορά, μήνυμα προς την γείτονα Τουρκία, για την ειρηνική συνύπαρξη των δυο λαών. «Θέλουμε την φιλία, την καλή γειτονία, θέλουμε την ειρήνη. Εμείς πιστεύουμε περισσότερο από αυτούς στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Αυτό είναι το μέλλον της, αρκεί να το καταλάβει και η ίδια» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί «στο ακέραιο και χωρίς καμία έκπτωση» το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Τέλος, τόνισε ότι στην υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων, οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου είναι όλες μαζί ενωμένες και υπάρχει αρραγής ενότητα παρά τις όποιες ιδεολογικές διαφορές υπάρχουν.

«Καθένας από εσάς μπορεί να αντιληφθεί, όχι μόνο τον σεβασμό μου, αλλά και την συγκίνησή μου γι’ αυτήν την μεγάλη τιμή, αλλά και για τη δυνατότητα που μου δίνετε να σας πω από καρδιάς εκείνο που νοιώθω. Κι αυτό το νοιώθω, γιατί εσείς μου το εμπνεύσατε […] Φεύγω λοιπόν, έχοντας όλες αυτές τις διδαχές στις νοερές αποσκευές μου. Σας λέω ότι θα πράξω το παν για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας και να φανώ αντάξιος της τιμής που μου περιποιήσατε» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

https://www.naxostimes.gr/naxos/42590/epitimos-dimotis-naxou-kai-mikron-kykladon-o-proedros-tis-dimokratias/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ